Hardware

În ultima perioadă aud din ce în ce mai mulţi colegi de muncă, prieteni, ce îşi cumpără aspiratoare inteligente (aşa zişii roboţi de aspirare). Personal nu am aşa ceva şi nu pentru că nu mi-aş dori sau nu îi văd utilitatea, ci pentru că am copil mic şi nu ştiu cât ar rezista un asemenea device la “testele” lui.

Foarte mulţi posesori au o părere similară despre acest produs: aspiratoarele inteligente nu fac cureţenie, doar o întreţin. Adică te scutesc de acele câteva ore pe care le-ai aloca de obicei săptămânal pentru a aspira în casă. Sigur că o curăţenie cap-coadă este oricând utilă, însă aceşti roboţei te scapă de praful şi mizeria uzuală ce se strânge pe parcursul unei zile.

Ca orice alt device, aspiratoarele inteligente sunt pentru toate buzunarele, cu menţiunea normală că un ban în plus îţi aduce o aspirare mai complexă, o acoperire mai mare, o autonomie sporită, senzori mai eficienţi şi chiar rol de mop.

Iată un Top 5 al aspiratoarelor inteligente existente în oferta gearbest.com:

Alfawise V8S Pro – aproximativ 735 lei preţ final cu livrare în 3-7 zile lucrătoare după aplicarea codului ALFAV8S001;

Alfawise V10 Max – aproximativ 1000 lei preţ final după aplicarea codului ALFAV10MAX;

360 S7 – aproximativ 1698 lei preţ final după aplicarea codului GB-360S7;

Lenovo X1 – aproximativ 1891 lei preţ final;

Xiaomi Roborock S5 Max – aproximativ 2196 lei preţ final.

Cel mai bun raport calitate-preţ din acest top îl oferă Alfawise V10 Max, în timp ce acoperirea cea mai bună este oferită de Xiaomi Roborock S5 Max (acesta este recomandat pentru case mai mari).