Smartphone

În toamna anului trecut Xiaomi a anunţat smartphone-ul concept Xiaomi Mi Mix Alpha. Acesta utilizează un display “wrap-around”, unul ce înconjoară practic întreg device-ul cu excepţia unei mici linii verticale de pe spate unde se găsesc senzorii foto. Ecranul Flexible Super AMOLED de 7.92 inci cu o rezoluţie atipică de 2088 x 2250 pixeli vine cu un raport display-corp de 180.6% şi butoane virtuale laterale dispuse sub formatul Surround Screen.

Încă de la început întreaga tehnologie părea complicată, tocmai de aceea Xiaomi a insistat foarte mult pe ideea de concept. Chiar şi aşa producătorul chinez a afirmat că Xiaomi Mi Mix Alpha va putea fi achiziţionat începând cu luna decembrie 2019 la un preţ de 2559 euro şi într-un număr foarte limitat de unităţi.

Din nefericire pentru cei ce îşi doreau acest smartphone inovator, Xiaomi a anunţat la începutul acestui an că Xiaomi Mi Mix Alpha va fi amânat pe o perioadă nedeterminată. Chiar dacă nu şi-au justificat decizia, este destul de clar că producţia acestui device este foarte greoaie, dacă nu imposibilă, tocmai de aceea şi această amânare.

Foarte probabil ca această decizie să fie echivalentul cu anularea proiectului, însă Xiaomi a ştiut încă de la început la ce riscuri se angajează, tocmai de aceea a specificat peste tot termenul de “concept”.

Sper doar ca Xiaomi să fi învăţat ceva din această experienţă şi viitorul model din seria Mi Mix să fie disponibil şi comercial. Foarte mulţi utilizatori încă aşteaptă un Xiaomi Mi Mix 4 wow.

Sursa: androidauthority.com

Categorii: xiaomi
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.