Smartphone

Înainte de a vă prezenta acele elemente care nu îmi plac sau care lipsesc la Samsung Galaxy S7 trebuie să recunosc faptul că noul flagship Samsung este unul dintre cele mai complete smartphone-uri realizate vreodată. Acesta a fost prezentat în urmă cu câteva zile în cadrul MWC Barcelona 2016 şi aduce unele dintre cele mai noi tehnologii din domeniu.

Chiar dacă este un telefon foarte bun, acesta nu este perfect. Există caracteristici care îmi displac sau care lipsesc cu desăvârşire. În cele ce urmează voi prezenta cele mai importante 5 astfel de elemente. Topul este unul destul de subiectiv, prezintă informaţii care pentru unii pot părea neimportante, de aceea vă aştept cu feedback în zona de comentarii.

1. Lipsa portului USB Type-C;

Chiar dacă este un standard în devenire pentru această industrie, portul USB Type-C oferă multiple avantaje device-urilor mobile (detalii în acest articol). 2016 va fi anul în care vom vorbi mult mai des de smartphone-uri cu acest nou port USB şi cred că prin Samsung Galaxy S7 compania sud-coreeană trebuia să facă pasul la noua generaţie.

2. Lipsa unui port infraroşu;

Chiar dacă nu am avut posiblitatea să testez încă un Samsung Galaxy S7, din ce am citit în presa globală se pare că noul flagship Samsung nu ar avea port infraroşu. Poate pentru unii această facilitate nu este utilă în viaţa de zi cu zi deoarece există telecomanda, însă cunosc foarte mulţi oameni care folosesc smartphone-ul ca element de legătură cu device-urile inteligente din casă. Personal utilizez telefonul ca telecomandă ad-hoc, deci această caracteristică mi-ar lipsi.

Samsung-GALAXY-S7-2

3. Imposibilitatea utilizării cardului microSD ca memorie internă;

Prin introducerea versiunii Android 6.0 Marshmallow Google oferă posiblitatea utilizării cardului microSD ca memorie internă. Chiar dacă opţiunea a fost introdusă în special pentru telefoanele cu memorie internă mică, aceasta poate fi utilizată pe orice terminal. Samsung a anunţat oficial că pe Samsung Galaxy S7 nu se va putea transforma cardul microSD în memorie internă.

Procedura are şi dezavantajele ei (mai multe detalii în acest articol), însă oricând putea apărea un utilizator care să transforme un card microSD de 200 GB în memorie internă. În condiţiile în care în Europa se va comercializa oficial doar Samsung Galaxy S7 în versiunea cu 32 GB, cred cu tărie că ar fi putut exista astfel de pasionaţi.

4. Lipsa conectivităţii dual-sim sau un dual-sim mincinos;

Câţi dintre voi nu utilizaţi cel puţin 2 cartele de la diverşi operatori? Eu folosesc în permanenţă două sim-uri (RCS & RDS şi Orange) şi de multe ori simt nevoia unui dual-sim. Ei bine Samsung Galaxy S7 versiunea de bază este single-sim, iar varianta dual-sim care oricum nu este încă disponibilă va fi una tip combo (dacă vrei să foloseşti un card microSD acesta devine single-sim). Mi-ar fi plăcut foarte mult să existe o versiune dual-sim cu slot separat pentru card microSD.

5. Bateria nu este detaşabilă.

La ce monstru hardware este Samsung Galaxy S7, o baterie de 3000 mAh cu siguranţă nu va oferi autonomia mult dorită. Fiind un smartphone unibody nu putem avea acces la baterie. Un telefon cu baterie detaşabilă este de dorit în condiţiile în care îţi poţi lua oricând un acumulator de rezervă, poţi achiziţiona una nouă dacă cea veche nu mai dă randament sau chiar poţi reseta terminalul atunci când se blochează prin scoaterea bateriei.

M-aș mai fi putut lega şi de design-ul similar generaţiei anterioare, interfaţa TouchWiz fără îmbunătăţiri considerabile sau sticla de pe spate care poate fi numită magnet de amprente, însă am considerat că cele 5 enumerate mai sus sunt cele mai importante.

Samsung-GALAXY-S7-10