Smartphone

2014 abia ce a început și deja o duzină de telefoane au și fost anunțate. La CES 2014 au fost prezentate câteva modele, dar avalanșa urmează a sosi la MWC 2014 din Barcelona. Multe companii vor prefera evenimente separate în cadrul cărora atenția să fie concentrată în mod exclusiv pe produsele lor (Apple, Samsung, HTC). Cel puțin așa au procedat în trecut.

5. Telefonul modular (ZTE, Motorola etc)

zte-eco-mobius

ZTE Eco Mobius – proiect îndrăzneț, să nu rămână doar pe hârtie

Motorola a deschis hora în domeniul smartphone-urilor modulare prin intermediul Project Ara. ZTE a intrat din mers în cadrul CES 2014 când a prezentat câteva imagini cu ZTE Eco Mobius aflat în stadiul de concept.

Telefon modular = smartphone ale cărui componente pot fi upgradate în timp pe modelul de la PC-urile clasice cu unitate centrală. Există interes pentru un astfel de produs, dar să vedem dacă vor reuși să păstreze și costurile la un nivel rezonabil.

4. Google Nexus 6

LG-Nexus-5-Gadget (14)

Google Nexus 5 – perfect până la bateria de 2300 mAh

Linia Nexus urmează a primi un nou exemplar. Lista este formată din Google Nexus One, Samsung Nexus S, Samsung GALAXY Nexus, LG Nexus 4, LG Nexus 5. Să vedem cu cine alege Google să lucreze în 2014.

Logic ar fi să facă pasul spre Motorola care are nevoie ca de aer de un telefon poziționat ca vârf de gamă, specificații high end, preț bun. Apropo, Motorola Moto X se zvonește că ar urma a fi importat și în Europa din a doua parte a lui ianuarie 2014.

3. HTC One+

HTC-One

HTC One – cel mai frumos smartphone din 2013, vânzările mari s-au lăsat așteptate

Au și apărut specificații pe web: 5 inch, Qualcomm Snapdragon 805 quad-core, Adreno 420 GPU, 2 GB RAM, cameră UltraPixel de 8 Megapixeli, baterie de 2900 mAh. Nu sunt infirmații oficiale și nu trebuiesc luate ca atare. Pentru HTC îmi doresc să dea lovitura cu HTC One+, ar fi păcat să iasă din această piață pe ușa din spate.

Este și ultimul glonț pe care HTC îl mai are pentru a se pune pe linia de plutire. Altfel nu-i văd deloc bine.

2. Samsung GALAXY S5

Galaxy-S4-Gadget (156)

Samsung GALAXY S4 – un smartphone care și-a făcut datoria

Da. Mă aștept ca Samsung să schimbe designul telefoanelor sale prin GALAXY S5. Să ne aducă un smartphone cu carcasă metalică și nu cu imitație de piele, plastic colorat argintiu pe margini etc.

Ar fi cazul să livreze ceva cu adevărat nou. Au bugete de ordinul miliardelor investite în R&D, iar roadele ar trebui să iasă la vedere prin noul lor vârf de gamă.

1. iPhone 6

iPhone-5S (13)

iPhone 5S – schimbări minore la exterior, tehnologii interesante la interior

Apple evoluează în ritmul său. Revoluția s-a lăsat așteptată de la iPhone 4, la 4S, 5 și 5S. iPhone 6 ar trebui să aducă câteva elemente noi, display mai mare, grosime și mai redusă, specificații care să uimească, software și mai bine pus la punct.

Sunt curios ce se studiază prin laboratoarele Apple, ce urmează să iasă la iveală. Nici măcar nu mă pot pronunța când vom vedea noul lor telefon în piață. GALAXY S5, HTC One+ vor debuta din prima parte a anului, telefonul modular s-ar putea să nici nu-l vedem comercializat în 2014, iar Nexus 6 ar trebui teoretic să fie lansate prin ultimul trimestru din anul curent.

Lista telefoanelor mult așteptat pe 2014 este deschisă și vă aștept nominalizările în secțiunea de comentarii.