Telefoane Mobile

Avalanşa de lansări din China este una de amploare şi chiar dacă foarte multe nu ajung oficial pe meleagurile autohtone, acestea se pot comanda prin diverşi retaileri asiatici. Multe device-uri sunt slabe calitativ şi nu merită atenţia noastră, însă există şi foarte multe terminale cu raport hardware-preţ bun despre care am tot scris în ultima perioadă.

Despre chinezi în general putem spune că sunt oameni ai extremelor: inventivi pe o parte şi plagiatori pe de altă parte. Ce putem afirma foarte clar este că duc lipsă de inspiraţie la alegerea numelor pentru smartphone-urile lor. În general acestea sunt compuse dintr-un amestec ciudat de litere şi cifre, însă există câteva telefoane cu denumiri chiar bizare. Am selectat pentru voi un top 5 al acestor denumiri (topul este în ordine alfabetică):

Locul 5: 3D69

Da, aţi citit bine. La sfârşitul anului 2013 a fost lansat un nou smartphone denumit 3D69. Dacă 3D vine de la display-ul FullHD 3D, numărul 69 vine de la…ei bine…credeţi ce vreţi voi :)) .

3D69

Locul 4: Chilli Peppers Peppers 9

Acest device nu este lansat încă, dar se estimează că va apărea pe piaţa chineză luna viitoare. Cu toate acestea denumirea sa este una sugestivă. Sau nu.

chilli

Locul 3: Dakele Big Cola 3

Am scris şi noi un articol despre acest device deoarece la prezentarea oficială oferea un raport hardware-preţ excelent. După cum a spus unul dintre cititorii noştrii, Dakele Big Cola 3 este un iPhone 6 scăpat într-o sticlă de Coca Cola :P .

Dakele-Big-Cola-3

Locul 2: Mijue G6

Nu ştiu cum se citeşte numele acestui smartphone, însă sunt foarte curios dacă în limba chineză se aude litera „j”. Dacă răspunsul este negativ, mă şi văd lăudându-mă la prieteni cu noul meu telefon.

mijue

Locul 1: TCL Meme da 3N

Deşi TCL este o companie cunoscută în China, la alegerea numelui acestui device au fost foarte neinspiraţi. Nu ştiu exact daca înseamnă ceva, dar eu cred că vor să ne transmită un mesaj secret. Să fie oare extraterestru?

tcl

Am mai găsit şi alte denumiri ciudate, însă acestea mi s-au părut cele mai sugestive. Dacă mai cunoaşteţi şi alte exemple, vă aştept în rubrica de comentarii.