De peste 10 ani am folosit Microsoft Arc Touch. Eram la al 4-lea sau al 5-lea dispozitiv în această afară când am decis să fac pasul spre cel mai bun mouse de browsing, office etc din piață. Îl veți găsi pe poziția 1 în acest articol.

5. Microsoft Bluetooth Ergonomic;

Mi se pare a fi una dintre cele mai neinspirate denumiri din cele 5 mouse-uri ajunse în acest top. Microsoft a rămas un jucător de seamă pe piața de mouse-uri entry și mid, rămân uimit că nu au lansat niciun dispozitiv care să abordeze piața de gaming, dar să revin la tema articolului.

Îmi place forma ergonomică ce include suport pentru degetul mare, rotița de scroll din aluminiu fasonat, îl poți conecta cu trei dispozitive și poți comuta rapid între ele. Din păcate, nu a trecut pe acumulator reîncărcabil și trebuie să-l folosești cu două baterii AAA (incluse și preinstalate). Înțeleg că autonomia ar ajunge până la 15 luni, dar la utilizare intensivă nu cred că trece de pragul a 6 – 7 luni, ceea ce pe de altă parte mi se pare suficient.

4. Logitech MX Anywhere;

Logitech este recunoscut pentru portofoliul său de mouse-uri, au unele dintre cele mai bune soluții indiferent că discutăm de segmentul entry sau de top. MX Anywhere nu are neapărat cea mai ergonomică formă, dar punctează la partea de versatilitate. Poți activa Flow și să controlezi mai multe dispozitive în același timp, indiferent că rulează Windows sau MacOS. Mi se pare a fi cea una dintre funcțiile ce-l recomandă în mod deosebit.

Se încarcă pe USB Type-C, rezoluția poate fi setată de la 200 la 4000 dpi, dispune de bluetooth și wireless, cântărește doar 99 gr. Îmi place și rotița de scroll ce a fost fabricată din oțel și sunt sigur că oferă un feedback bun în sesiunile intense de browsing.

3. Logitech MX Vertical;

Necesită un timp de acomodare și am citit impresii pozitive. Cu siguranță este altceva față de mouse-urile convenționale. Opiniile sunt în general favorabile, iar MX Vertical ar putea fi o soluție pentru munca de la birou și acasă. Nu este un mouse ieftin, dar dispune de toate tehnologiile pe care ți le-ai dori de la un dispozitiv de top aflat sub marca Logitech. Îl poți conecta prin cablu, wireless sau bluetooth.

2. Razer Basilisk X HyperSpeed;

Mi se pare a fi o soluție de tip 2-in-1 (recomandat și pentru browsing, dar și pentru jocuri). Plus că aș spune că și prețul său îl aduce pe una dintre primele poziții, mi se pare a fi un veritabil best-buy.

Se conectează pe bluetooth sau wireless, urcă până la 16000 dpi, are 6 butoane și rotițe, dispune de acumulator reîncărcabil etc.

1. Logitech MX Master 3 & Logitech MX Master 3 for Mac;

Mi se pare a fi cel mai bun mouse pentru browsing din piață, indiferent că discutăm de MX3-ul clasic sau iterația dezvoltată pentru MacOS. Merită fiecare bănuț investit în el. Când am trecut de la Arc Touch la MX Master 3 a fost ca și cum ai trece de la căruță la automobil. Nu-l folosesc încă la potențialul maxim, dar mi se pare a ieși în evidență prin ergonomia sa + funcțiile adiacente aduse la pachet.

Apropo, rulează și pe Windows la fel de bine ca pe MacOS, deși Logitech nu scrie asta pe nicăieri în materialele sale de prezentare. Și aici este prezentă tehnologia Flow de la MX Anywhere ce permite trecerea între mai multe dispozitive.