Smartphone

Criza de cipuri devine din ce în ce mai agresivă şi cu Apple, chiar dacă gigantul american ar avea, cel puţin la nivel teoretic, toate pârghiile de diminuare a efectelor pe termen scurt şi mediu.

Într-un articol anterior vă spuneam că Apple a redus numărul de comenzi pentru seria iPhone 13 de la 90 milioane unităţi la 80 milioane unităţi (pentru 2021). Din păcate pentru companie şi aceste unităţi se produc cu sacrificii. Conform unor surse ale celor de la Nikkei Asia, în ultimele două luni producţia noilor tablete iPad a fost redusă cu 50% astfel încât anumite componente să fie redirecţionate producţiei de smartphone-uri iPhone 13.

Decizi este una oarecum normală, cererea de iPhone-uri din perioada sărbătorilor de iarnă fiind tot timpul ridicată, iar profitabilitatea per unitate fiind mult mai mare la un iPhone. Pentru tablete se pare că oportunitatea creată de pandemia COVID-19 a cam trecut, cifrele la nivelul trimestrului trei din 2021 fiind în scădere cu 15% vs aceeaşi perioadă din 2020. În această statistică Apple stagnează, deci toate motivele pentru a prioritiza iPhone-ul în dauna iPad-ului.

Categorii: apple
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.