TOP 5: Cele mai bune routere wireless cu preț de sub 100 lei în februarie 2015

03/02/2015

Mai zilele trecute mă ruga un prieten să-i recomand un router cu preț de 70 – 80 lei. Degeaba am încercat eu să-i recomand un produs ceva mai scump, am încercat să-i vorbesc de beneficiile ce vin la pachet etc. El a rămas ferm pe poziție, maxim 100 lei.

Cred că în această situați sunt mare parte dintre cei interesați de achiziția unui router wireless. Oferta a ajuns a fi diversificată și în această categorie a routerelor low-cost. Din păcate nu am găsit niciunul care să ofere 1000 Mbps pe fir prin conectorul RJ-45.

5. D-Link GO RT-N150 – 65 lei;

D-Link-GO-RT-N150

Atrage prin prețul de comercializare și nu mă miră faptul că a ajuns a fi listat cu mențiunea stoc limitat. D-Link este un jucător ce făcea legea în trecut pe această piață, iar acum în România nu mai reușesc a înregistra aceeași cotă de piață.

4. Netis WF2419 – 79 lei;

Netis-WF2419

Nu știu mai nimic legat de Netis, dar cel puțin pe hârtie oferă un router wireless cu raport preț / specificații decent. Nu am idee cât de fiabile sunt pe termen îndelungat.

3. Tenda W3002R – 99 lei;

Tenda-W3002R

De-a lungul timpului am avut de-a face cu un singur router Tenda. Recenzia a fost pusă pe site. Ei au multe produse cu preț până în 150 – 200 lei, aici fac legea alături de TP-Link și alte nume din domeniu.

2. ASUS RT-N10 – 89 lei;

ASUS-RT-N10

Nu oferă 300 Mbps prin Wi-Fi precum routerele concurente de la Netis și Tenda, dar compania taiwaneză aduce un design plăcut, dar și o fiabilitate recunoscută + interfață ușor de parcurs, setări ce se fac într-un mod intuitiv.

1. D-Link GO RT-N300 – 89 lei;

D-Link-GO-RT-N300

L-am recomandat câtorva prieteni și sunt mulțumiți de modul în care funcționează. L-au setat și nu au mai avut treabă cu el. Alături de ASUS RT-N10 vi-l recomand cu încredere.

Și specificațiile fiecărui router în parte:

routere-ieftine

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.