Mesh-urile sunt recomandate pentru cei ce doresc o acoperire mai bună în locuință. Se potrivesc pentru cei ce locuiesc la casă, dar și pentru cei ce au apartamente de dimensiuni mai generoase etc.

Ce este un sistem mesh?

Este de fapt un router wireless cu unul sau mai mulți sateliți prin intermediul căruia poți acoperi un spațiu mai mare. Iese în evidență prin ușurința în utilizare și setare, iar pe Gadget.ro am testat mai multe produse de acest fel de-a lungul timpului.

5. TP-Link Deco M4 (2-pack) 👈🖱️

🔺Probabil, cel mai vândut mesh Wi-Fi din România

Este una dintre cele mai bune soluții din piață, iar dovada în acest sens aș spune că o avem dată și de nota 4.72 ce a fost obținută din…, 236 de review-uri. Pierde puncte prețioase pentru că lipsește Wi-Fi 6, celelalte 4 produse au acest standard de conectivitate. Cu două unități, TP-Link spune că acoperă până la 260 metri pătrați.

4. Mesh Wi-Fi ASUS ZenWiFi XX4 – 1pack 👈🖱️

🔺Avem și un exemplar de mesh ASUS cu preț de până în 500 lei

ASUS este un nume important în piața de rețelistică locală, cred că sunt pe locul 2 după TP-Link, deși au mai puține produse din categoria entry.

Unitatea de mai sus acoperă de una singură până la 204 metri pătrați, cel puțin așa ne spune ASUS și dacă bugetul vă permite puteți face pasul spre 2 sau 3 sateliți. Știe Wi-Fi în standardele a/b/g/n.ac/ax și are multă tehnologie încorporată.

3. Mesh Wi-Fi TP-Link Deco X20 – 1pack 👈🖱️

🔺Tehnologie actualizată pentru acest mesh Wi-Fi

Și aici în funcție de buget puteți merge spre 2 sau 3 sateliți. Este rivalul direct al modelului ASUS, mă rog, a avut și mai mult succes în piață – 4.51 din 47 de review-uri.

Printre tehnologiile de care dispune m-aș referi la Wi-Fi 6, Seamless Roaming, Self-Healing, Adaptive Path, Antivirus + opțiuni de control parental și inclusiv control vocal.

2. Mesh Wi-Fi D-Link COVR-X1862 – 2pack 👈🖱️

🔺Era o vreme când D-Link domina piața locală de routere wireless

Nu este mai bun față de TP-Link Deco X20, dar sub 500 lei primești 2 sateliți și are Wi-Fi 6, MU-MIMO etc.

1. Mesh Wi-Fi Mercusys Halo H70X – 2pack 👈🖱️

🔺Cea mai bună soluție ca raport preț / specificații în zona de mesh-uri Wi-Fi cu preț de până în 100 euro

Mercusys este brand al TP-Link, iar modelul de mai sus are Wi-Fi 6, iar cele două unități acoperă până la…, 350 metri pătrați. Pentru că discutăm despre TP-Link, mă aștept să avem parte de o configurare și utilizare facilă.

Acest articol conține linkuri de afiliere, iar comenzile plasate ne pot aduce un comision de 1% din valoarea fără TVA a produsului comandat. Prețurile erau sub 500 lei la momentul în care articolul a fost publicat. 

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.