TOP 5: Cele mai bune smartphone-uri cu preț de până în 1500 lei – 11.23

19/11/2023

Cred că smartphone-urile cu preț de până în 1500 lei sunt la mai mare căutare pentru că prima de carieră didactică a profesorilor poate fi folosită pentru a cumpăra și un telefon mobil.

eMAG avea o pagină dedicată pentru asta, dar a dispărut între timp. Am auzit că au putut să cumpere și un smart TV…

În fine, am făcut un top cu 5 smartphone-uri ce le consider a fi bune ca raport preț / specificații sub pragul prestabilit a 1500 lei. Am luat în calcul mai multe criterii, de la specificațiile tehnice și până la suportul software și performanțelele la nivel de cameră foto și video.

5. OPPO Reno7 + OPPO Band 👈🖱️

🔺Este adus într-un combo cu brățara OPPO Band

Ar putea fi o alegere interesantă și pentru că alături de telefon este adusă și o brățară de fitness. Specificațiile sunt cumva ok-ish în zona asta de preț. Este un smartphone cu 5G, Wi-Fi 6, baterie de 4500 mAh cu încărcare pe fir la 65W, cameră principală cu wide de 64 Megapixeli, ultrawide de 8 Megapixeli și macro de 2 Megapixeli. Display-ul este OLED, dar cu rată de refresh la 90Hz pe când celelalte modele din top 5 au rată de refresh superioară.

Un punct PRO pentru acest OPPO îl consider a fi dat de performanțele pe partea de cameră foto și video, iar asta se datorează unui firmware bine scris.

4. Samsung Galaxy A34 👈🖱️

🔺Unul dintre cele mai bine vândute smartphone-uri ale Samsung pe anul în curs

Mi se pare o alegere inspirată pentru cei ce caută să meargă cumva la siguranță. Pe lângă suportul software pe 4 + 5 ani (update-uri de Android și firmware), Galaxy A34 iese în față cu certificare IP67 pentru contactul cu apa și praful, display Super AMOLED cu rată de refresh la 120Hz, procesor MediaTek Dimensity 1080 dezvoltat pe 6nm, 5G, bluetooth 5.3, baterie de 5000 mAh cu încărcare pe fir la 25W, slot pentru cardurile microSD, difuzoare stereo, cameră cu senzor wide de 48 Megapixeli cu OIS.

La puncte CONTRA aș nota Wi-Fi ac când alte companii au făcut pasul spre Wi-Fi 6, încărcarea ceva ma lentă, dar și notch-ul mai puțin estetic.

3. Motorola Edge 30 Neo 👈🖱️

Motorola Edge 30 Neo
🔺Unul dintre cele mai frumoase smartphone-uri mid-range, dar și printre cele mai gălăgioase în sens pozitiv

REVIEW

Este puțin tras în jos de procesorul Qualcomm Snapdragon 695 5G, dar în rest puține aspecte pot fi criticate. Edge 30 Neo are dimensiuni compacte (P-OLED de 6.28 inci cu rată de refresh la 120Hz, 155 gr. și 7.8 mm în talie), cameră de 64 Megapixeli cu OIS + ultrawide de 13 Megapixeli, difuzoare stereo, 5G + Wi-Fi ac, USB Type-C 3.1, iar bateria de 4020 mAh se încarcă la 68W.

Mai sus găsiți un review și acolo sunt prezentate impresiile formate de mid-range-ul Motorola.

2. Xiaomi Redmi Note 12 Pro 👈🖱️

🔺Redmi Note 12 Pro are un preț din ce în ce mai bun

Și aici sunt multe puncte PRO, iar prețul redus în mod constant îi crește atractivitatea. În linii mari aș spune că împărtășește multe elemente comune cu Galaxy A34 (ecran mare, MediaTek Dimensity 1080 etc). Redmi Note 12 Pro se încarcă la 67W vs 25W, iar ca suport Wi-Fi are și versiunea 6 vs Wi-Fi ac. Întradevăr, stă mai prost la certificarea IP – 53 pentru contact cu picăturile de apă, pe când Galaxy A34 rezistă în submersie până la 1 metru pentru 30 de minute.

Una peste alta, mi se pare că Redmi Note 12 Pro câștigă marginal în fața lui Galaxy A34.

1. Motorola Edge 40 👈🖱️

REVIEW 

În opinia mea este cel mai frumos smartphone mid-range cu preț de până în 1500 lei. Totuși, nu l-aș recomanda strict pentru asta, în niciun caz. Motorola Edge 40 are display P-OLED cu rată de refresh la 144Hz, procesor MediaTek Dimensity 8020, stocare de tip UFS 3.1, cameră cu 50 Megapixeli și OIS, baterie de 4400 mAh cu încărcare pe fir la 68W etc.

Acest articol conține linkuri de afiliere, iar comenzile plasate ne pot aduce un comision de 1% din valoarea fără TVA a produsului comandat. Prețurile exprimate sunt valide în momentul în care articolul a fost scris. 

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.