Digi Mobil a pornit de la bun început în oferta sa cu telefoane ce oferă suport pentru două cartele SIM. Din păcate, nu sunt prea multe telefoane mobile care să fie capabile a oferi 4G pe ambele SIM-uri sau măcar combinația de 4G + 3G. 

Majoritatea smartphone-urilor dual-sim de la RCS-RDS știu 4G pe un SIM și 2G pe cealaltă cartelă. Totuși, există scenariul în care avem un SIM în Digi Mobil pentru date mobile + alt SIM în altă rețea de telefonie mobilă, pentru apeluri și SMS-uri.

5. Allview X4 Soul;

Îl folosesc de câteva săptămâni, iar recenzia urmează a fi publicată în viitorul apropiat. Din punct de vedere al designului, amintește destul de mult de iPhone 7 Plus. O să ridic câteva sprâncene cu această afirmație, dar din anumite puncte de vedere pe partea de construcție, aș spune că se situează peste modelul menționat. Nu i se poate reproșa mai nimic la capitolul design, materiale și finisare.

Costă 1499 lei la Digi Mobil, iar în această sumă primești un smartphone cu următoarele specificații: display IPS de 5.5 inch, MediaTek Helio P10 + 4 GB RAM și 64 GB spațiu de stocare, dual-sim, slot pentru cardurile microSD de până la 128 GB, Android 6.0, baterie de 3000 mAh și 7.4 mm grosime, cameră duală de 13 + 5 Megapixeli și cameră frontală de 13 Megapixeli, 4G cu viteze de până la 300 Mbps în download.

4. Allview P9 Energy;

P9 Energy îl consider a fi superior lui Allview X4 Soul și asta pentru că încorporează un panel AMOLED și o baterie de 5000 mAh. Toate detaliile sunt în review. Nu are cameră duală și nici senzor frontal de 13 Megapixeli precum X4 Soul, nici look de iPhone, dar fiecare cu ceea ce-și dorește mult, ce prioritează în alegerea unui dispozitiv.

Este capabil a oferi 2 – 3 zile de autonomie în condiții de utilizare moderate spre medii. În testul de autonomie specific Gadget.ro a obținut 15 ore, record absolut. Digi Mobil îl afișează la 1449 lei, cel mai bun preț din spațiul online autohton.

3. Lenovo Moto Z Play;

L-am testat pe Lenovo Moto Z, dar între cele două modele sunt diferențe majore. Moto Z se duce în segmentul flagship, pe când Moto Z Play rămâne pe mid-range. Ambele share-uiesc caracterul modular, iar Moto Z Play la Digi Mobil în suma de 1849 lei este însoțit de către speaker-ul JBL.

Moto Z Play rulează Android în stadiu nativ, integrează un display Super AMOLED de 5.5 inch cu rezoluție FHD, procesor Qualcomm Snapdragon 625 de tip octa-core, 3 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare, baterie de 3510 mAh la 6.99 mm grosime, cameră de 16 Megapixeli ce filmează la rezoluție 4K.

2. Huawei P9;

L-am testat în mai 2016, iar între timp a primit update la Android 7.0 Nougat. Digi Mobil îl afișează la 1949 lei, un cost ok. Sunt magazine ce nu-l importă oficial ce-l aduc și pe la 1700 – 1800 lei, dar fiecare alege în funcție de preferințe.

Huawei P9 atrage prin corpul său metalic, capacitatea de a rula orice aplicație sau joc din Google Play, camera duală cu senzor color + senzor monocrom, autonomia decentă, interfața light bine structurată.

1. ZTE Axon 7;

Pe primul loc aterizează și singurul smartphone dual-sim cu procesor Qualcomm Snapdragon 820, din ce listează Digi Mobil în momentul în care redactez acest articol. ZTE a adus Android 7.1.1 Nougat pe Axon 7, iar smartphone-ul în sine pentru 1999 lei aș spune că-i destul de bine accesorizat: difuzoare frontale, display AMOLED cu rezoluție QHD, procesorul amintit + 4 GB RAM, 64 GB spațiu de stocare, cameră de 20 Megapixeli cu f/1.8, baterie de 3250 mAh.

Alt element PRO major pentru ZTE Axon 7: știe 4G pe un SIM și 3G pe celălalt.

În aceeași ordine de idei, RCS-RDS a scos sistemul de rate și sunt curios de impactul pe care această măsură îl are asupra vânzărilor de telefoane mobile.