Târgul de tehnologie din capitala Cataloniei reunește cele mai importante companii din zona de telefoane mobile, telecomunicații etc. Totuși, doar Huawei și LG au preferat să prezinte vârfurile de gamă pe 2017, restul au mizat pe mid-range sau low-cost.
Trebuie să fac o mențiunea importantă. Sony Xperia XZs și XZ Premium nu putem spune că au fost lansate ca atare în cadrul MWC Barcelona 2017. La standul companiei japoneze le puteai admira doar în cutii de sticlă, fără posibilitatea de a realizat materiale de tip hands-on. Din punctul meu de vedere, o astfel de manevră nu se poate numi lansare de produs în adevăratul înțeles al termenului.
5. Sony Xperia XA1 Ultra;
Sony Xperia XA1 Ultra ar fi urcat mai sus dacă avea o baterie de la 3500 mAh în sus. Din păcate, Sony a mizat pentru un acumulator de 2700 mAh și nu mă aștept la minuni din partea sa (display de 6 inch cu rezoluție FHD, procesor MediaTek Helio P20). Mi-a plăcut designul, carcasa unibody ce nu adună amprentele și dau impresia de device realizat cu mare atenție la detalii. Mă aștept la suprize plăcute și din departamentul camerei foto și video.
4. Lenovo Moto G5 Plus;
Moto G5 Plus nu impresionează prin designul său, mai degrabă prin raportul preț / specificații și prin faptul că rulează Android 7.0 Nougat în stadiu nativ, fără modificări la nivel de interfață grafică. Totuși, G5 Plus are o cameră foto destul de performantă și s-ar putea să fie una dintre cele mai bune camere foto și video din sectorul mid-range. Nu epatează prin numărul de megapixeli, dar dispune de f/1.7 și s-ar putea în low-light să fie chiar peste unele smartphone-uri din nișa premium. Din păcate, designul lasă ușor de dorit și-l trage în jos.
3. Gionee A1 Plus & presupunerea mea, viitorul Allview X4 Xtreme;
Este de notorietate faptul că Allview și Gionee au un parteneriat de lungă durată. Compania chineză a adus A1 și A1 Plus, A1 îl vom avea în România prin X4 Soul Style, iar A1 Plus s-ar putea să-l vedem într-un vârf de gamă al companiei brașovene – cine știe, un viitor X4 Xtreme.
Puncte PRO: display pe diagonală mare, MediaTek Helio X25, 4 GB RAM, 64 GB spațiu de stocare, cameră duală, baterie de 4550 mAh, carcasă fabricată din metal. Arată bine, l-aș putea compara cu Huawei Mate 8 / Mate 9.
2. LG G6;
Întrebare justă din partea voastră – De ce LG G6 nu este pe primul loc?
- Are cel mai bun procesor Qualcomm din 2016, nu pe cel mai bun din 2017;
- Software-ul a rămas blocat într-un limbaj grafic ce amintește de Android Lollipop, nu de Android 7.0 Nougat;
- Bateria este ceva cam mică pentru diagonala sala, de aici aș face pariu de pe acum că autonomia va fi relativ modestă.
În rest, nimic de zis. LG-ul punctează prin intermediul noului design, multă tehnologie și în ce privește display-ul. Cu siguranță, avem de-a face cu unul dintre cele mai interesante telefoane premium de la început de 2017. Păcat de cele trei puncte menționate mai sus.
1. Huawei P10 și P10 Plus;
Huawei P10 urmează să primească review în acest weekend, l-am folosit intensiv în ultimele zile și până atunci îmi formez o opinie față de noul flagship al companiei chineze. Este un smartphone ce punctează foarte bine la multe capitole: design, cameră foto și video, autonomie, interfață optimizată etc.
Nu uitați că este un articol de tip opinie, fiecare dintre voi poate veni cu un top personal și putem extinde discuția cu argumente în secțiunea de comentarii.