Televizoarele au fost produsele vedetă de Black Friday. Am impresia că s-au vândut mai multe televizoare față de smartphone-uri. În materialul de față descoperiți 5 modele cu preț de sub 2000 lei și experiență de utilizare bună.

Au mai fost 2 articole similare ce s-au bucurat de multe vizualizări:

TOP 5: Cele mai bune televizoare cu preț de până în 3000 lei;

TOP 5: Cele mai bune televizoare cu preț de până în 4000 lei.

Care au fost criteriile după care au fost selectate cele 5 smart TV-uri?

🔵selecția s-a rezumat la televizoare de la branduri cu istoric în domeniu  – Samsung și LG nu mai au nevoie de nicio prezentare, iar TCL este un jucător cheie în momentul de față la nivel global, Horizon este excepția de la regulă, dar dacă urmăriți produsele lor veți descoperi că de obicei stau bine;

🔵 tehnologiile din spatele panelului, un QLED câștigă puncte în fața unui LED convențional. Oricum alte tehnologii nu prea coboară în această zonă de preț;

🔵o diagonală cât mai mare a fost un alt element important de care am ținut cont – sub 2000 lei nu găsești niciun televizor de peste 140 cm spre exemplu, iar 138 cm mi se pare ok-ish pentru aproape orice încăpere, nu este nici prea mare și nici prea mic;

🔵 raport preț / specificații atractiv;

🔵 feedback-ul strâns din partea celor ce au cumpărat produsul, nu a fost o caracteristică cheie, dar contează când vezi că un televizor se bucură de recenzii pozitive din partea celor ce l-au cumpărat.

5️⃣ Televizor LG cu panel LED de 139 cm – model 2023 👈🖱️

🔺LG este un nume important pe piața de televizoare din România

Văd că este un model listat de prin septembrie 2023 și de câteva zile a coborât sub pragul a 2000 lei. Rulează webOS și include tehnologii specifice smart TV-urilor cu ceva valențe de gaming, deși rata de refresh este la 50Hz și aici mă refer la ALLM – Auto Low Latency Mode, HGiG și Game Optimizer. Puterea difuzoarelor integrate este de 20W RMS.

4️⃣ Televizor Panasonic LED de 139 cm 👈🖱️

🔺Panasonic a scris istorie pe piața de televizoare când alte branduri din top nici nu activau

Știu că Panasonic a încheiat un acord cu TCL prin 2021 și s-ar putea ca modelul de mai sus să fie făcut în fabricile chinezilor. Cred că Panasonic mai este 100% implicat în piața de OLED-uri.

Modelul de mai sus îl găsiți în diagonale de 108 cm, 126 cm, 139 cm și 164 cm. Are și câteva recenzii: 4.38 din 13 review-uri. Se vorbește de câteva tehnologii precum 4K Studio Colour Engine, Hexa Chroma Drive, LED Direct Back Light.

Mă aștept ca imaginea oferită să fie cu ceva mai bună față de alte LED-uri din gama sa.

🥉 Televizor TCL cu panel LED de 139 cm și feedback foarte bun 👈🖱️

🔺TCL este vedeta din 2023, la nivel mondial și local unde și-au targetat printre cele mai bune oferte

A strâns nota 4.52 din 195 de review-uri. Sosește în diagonale de 108 cm, 126 cm, 139 cm, 164 cm, 191 cm și 215 cm. Puteți activa și o reducere de 10% prin codul tcl. Așa prețul său coboară spre granița a 1500 – 1600 lei.

Este un model în generație 2022, de aici și feedback-ul strâns în timp (inexistent la LG-ul de mai sus, spre exemplu). M-am uitat pe site-ul producătorului și la specificații se precizează că are certificare Dolby Atmos pentru cei 20W RMS oferiți de difuzoarele încorporate, că rata de refresh este la 60Hz, iar HDMI-ul este de tip 2.1, rulează Google TV etc.

🥈 Televizor Samsung cu panel LED de 138 cm, model 2023 👈🖱️

🔺Samsung are una dintre cele mai vaste oferte comerciale cu LED, QLED, Mini LED, QLED și Micro LED

Este un smart TV apreciat, cea mai bună notă medie dintre televizoarele incluse în top – 4.61 din 125 de review-uri. Rulează Tizen, Q Symphony pe partea de sunet, Wi-Fi ac + bluetooth, certificare HDR10 pentru display etc.

Mi se pare o alegere la siguranță.

🥇 Televizor TCL cu panel QLED de 139 cm, model 2023 👈🖱️

🔺O propunere solidă într-un buget de 2000 lei

Coboară sub 2000 lei doar dacă se folosește codul ofertaelectro ce aduce reducere de 10%. Și dacă-l înrolați pe website-ul dedicat aveți și garanție de 5 ani de la TCL.

Punctele sale PRO sunt display-ul cu panel QLED, 2 x HDMI 2.1, faptul că rulează Google TV, certificarea Dolby Vision pentru imagine și Dolby Atmos pentru sunet, funcția de game accelerator ce-l urcă la 120Hz.

Mențiune: Televizor Horizon cu panel QLED de 139 cm 👈🖱️

🔺Ajunge aici pentru că are panel QLED, dar din păcate nu este vândut direct de către eMAG

M-am uitat pe cum a evoluat prețul său și dacă datele sunt corecte a fost mai mereu în jurul a 1600 – 1700 lei. A strâns și nota 4.36 din 25 de review-uri. Ar putea fi o alegere inspirată pentru cei ce doresc un QLED de 139 cm într-un preț cât mai mic.

Acest articol conține linkuri de afiliere, iar comenzile plasate ne pot aduce un comision de 1% din valoarea fără TVA a produsului comandat. Prețurile exprimate sunt valide în momentul în care articolul a fost scris. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.