HDTVTest este unul dintre canalurile de YouTube cu expertiză serioasă strânsă în materie de testare a televizoarelor. Au urcat recent un material interesant.

Au pus la lucru 4 smart TV-uri de top:

Puteți urmări metodologia de testare etc pe aici:

Câștigător a ieșit Sony A95L.

Punctajul a fost cât se poate de strâns între cele 4 smart TV-uri, fiecare cu puncte PRO sau CONTRA, cu situații în care a ieșit în față sau spate față de concurență.

Testul pe nevăzute se referă la faptul că brandurile nu au fost vizibile către cei ce au avut ocazia să-și exprime opinia, nici alte elemente grafice care să trădeze producătorul televizorului. Au avut și un monitor de referință, un expert ce le-a calibrat. Sunt toate detaliile mai sus.

Până la urmă putem concluziona că Sony știe în continuare să producă unul dintre cele mai bune televizoare din piață.

🔺HDTVTest: Rezultate strânse între cele 4 smart TV-uri

  1. Sony A95L – 27.47 puncte;
  2. Samsung S95C – 26.86 puncte;
  3. LG G3 – 26.19 puncte;
  4. Panasonic MZ2000 – 23.88 puncte.

Cele două televizoare de pe pozițiile 1 și 2 folosesc paneluri QD-OLED, cea mai nouă tehnologie în materie de televizoare OLED. Presupun că știți, Samsung este singurul producător de paneluri QD-OLED pentru moment. Primul astfel de panel a debutat în 2022 pe S95B în variantele de 55 și 65 inci. Putem trage concluzia că este și o victorie pentru Samsung ca și producător de OLED-uri în fața LG.

Sursa: HDTVTest

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.