Mai sunt doar câteva zile până la finalul lui 2023, așa că vom începe seria topurilor de mai toate felurile pentru anul în curs. Primul pe listă este un Top 5 pentru cele mai bune televizoare Samsung. Mai degrabă aș spune că sunt televizoarele Samsung pe care le recomand, întrucât veți regăsi în top nu doar modele vârf de gamă, care, așa cum este normal, sunt cele mai bune. Astfel, am căutat să scot în față modelele pe care le consider a avea un raport preț / specificații cât mai bun sau care sunt cu adevărat speciale.

Vă mărturisesc că nu mi-a fost deloc ușor să realizez acest top, în special fiindcă oferta de televizoare Samsung este extrem, dar extrem de variată. Este și normal asta, fiindcă vorbim în definitiv de compania ce deține fără drept de apel poziția de lider ca vânzări de televizoare la nivel mondial de nu mai puțin de 17 ani consecutiv. Ba chiar în 2022, pe segmentul televizoarelor cu diagonale mari, Samsung a avut o cotă de piață absolut incredibilă – 36.1% pentru diagonale mai mari de 75 inch, respectiv 42.9% pentru cele de peste 80 inch. Mai mult de atât, Samsung și-a acontat nu mai puțin de 48.6% din valoarea pieței televizoarelor premium, mai precis a celor cu prețuri de peste 2.500 EUR.

Am făcut aceste precizări ca să înțelegeți de ce este atât de greu de întocmit un top pentru cele mai bune televizoare Samsung. Pe scurt: ofertă extrem de variată, cu produse care mai de care mai performante.

Gata, nu lungesc și mai mult partea de introducere, să vedem care sunt cele mai bune televizoare Samsung din 2023:

5️⃣ Samsung QLED 55Q60B 👈🖱️

Samsung QLED 55Q60B

Poate fi ales și în diagonale de 43, 50, 65 sau 75 de inch. Eu l-am pus pe cel de 55 inch fiindcă la momentul redactării acestui top avea cel mai bun preț luând în considerare diagonala. Este un televizor din gama mid-range, amplasat chiar la baza acestui segment. Astfel, tehnologiile pe care le integrează sunt cel puțin mulțumitoare, iar raportate la costul actual aș spune că sunt mai multe decât te-ai aștepta inițial. Este un televizor Samsung din gama 2022, ce-i drept, tocmai din această cauză se clasează abia pe locul 5. Însă repet, are acum un preț ce nu m-a lăsat să-l trec cu vederea. 

Vorbim despre panou QLED, deci unul Quantum Dot, desigur cu rezoluție 4K. Dintre tehnologiile ce susțin o imagine de calitate înaltă amintesc Supreme UHD Dimming și Contrast Enhancer, pentru ca pasionații de jocuri să aprecieze Motion Xcelerator. Apropo de gaming, această serie integrează modul Game Bar, practic un meniu rapid din care poți face mai multe ajustări și unde îți sunt oferite informații prețioase (selectezi raport de ecran 16:9 sau 32:9, verifici decalajul de intrare, îți este afișat numărul FPS etc). 

Ar mai fi avantajele date de modul de amplasare. Pus pe o comodă, poți ajusta înălțimea grație picioarelor ce pot fi montate în mai multe poziții, iar dacă fixezi televizorul pe perete ai avantajul unei grosimi maxime de numai 2.57 cm.

4️⃣ Samsung LED 55CU8072 👈🖱️

Samsung LED 55CU8072

Trecem la un televizor din gama 2023 care deja se bucură de promoții excelente. În versiunea de 55 inch are un preț excelent din punctul meu de vedere, deși nici cele de 43, 50, 65 și 75 de inch nu sunt deloc scumpe la tot ce oferă, iar cei ce vor neapărat o diagonală uriașă se pot uita cu încredere și spre versiunea de 85 de inch.

Seria CU8000 este una de buget, dar la Samsung asta nu înseamnă că s-au făcut compromisuri mari. La fel ca modelul de mai sus, și acesta beneficiază de tehnologii precum UHD Dimming, Contrast Enhancer, Mega Contrast, Dynamic Crystal Color, Brightness Detection și Motion Xcelerator, printre altele, pentru optimizarea calității imaginii. Pe partea de sunet, există Object Tracking Sound Lite, Q-Symphony și Adaptive Sound, așa că în ansamblu vorbim despre o sumedenie de tehnologii care lucrează în fundal pentru o experiență audio-video completă. Și primești toate acestea fără să generezi o gaură serioasă în buget.

🥉 Samsung QLED 65Q80C  👈🖱️

Samsung QLED 65Q80C

Cu diagonale și de 55, 75, 85 și chiar… 98 de inch, seria Q80C mi se pare extrem de ofertantă pentru cei ce caută printre cele mai performante soluții actuale QLED de la Samsung. Este gama mid-range ce introduce tehnologii precum Direct Full Array pentru panou, dar și procesor de imagine extrem de capabil – Neuronal Quantum 4K. Pentru o profunzime a imaginii cu mult îmbunătățită, cumva pentru crearea efectului 3D, există Real Depth Enhancer. Culorile bogate și vibrante, obținute prin intervenția tehnologiei Quantum HDR+, sunt validate Pantone, ceea ce înseamnă că rămân extrem de fidele, de precise. Sistemul audio de tip 2.2 cu o putere maximă de 40W vine cu suport Dolby Atmos și mod Adaptive Sound+, așadar sunetul va completa în mod optim imaginea indiferent de conținutul urmărit.

🥈 Samsung Neo QLED 75QN900C 👈🖱️

Samsung Neo QLED 75QN900C

L-am așezat aici în versiunea de mijloc, fiind disponibil și cu diagonale de 65, respectiv de 85 de inch. De ce am ales acest model pentru locul secund? Ei bine, pentru că am testat încă din 2019 un televizor Samsung 8K, iar cele din 2023 nu au cum să fie cu nimic mai prejos de acela, ba din contră. Gama Neo QLED este cea de top de la gigantul sud-coreean, așa că nu avea cum să nu prindă acest top pe un loc onorabil.

Chiar dacă nu există mult conținut 8K, tehnologiile de upscaling de la Samsung, pe care le consider cele mai performante la acest moment, vor duce nivelul detaliilor la un cu totul alt nivel. Cu procesor Neuronal Quantum 8K și intervenția AI Upscaling te poți bucura de orice fel de imagini cu încrederea că totul va fi perfect conturat inclusiv pe diagonale de 75 și chiar de 85 de inch.

Luminozitatea maximă este dintre cele mai ridicate, iar cu peste 2.000 de zone separate de iluminare locală, grație panoului mini-LED, se asigură un contrast incredibil și un negru pe cât se poate de adânc. Intervalul dinamic este extins la maximum prin Neo Quantum HDR 8K Pro, în timp ce tratamentul antireflexie se asigură că aproape nimic din jurul tău nu apare pe ecran nici în cele mai luminoase medii ambiante.

Cu difuzoare pe 6.2.4 canale și o putere maximă de 90W, sunetul optimizat prin Object Tracking Sound Pro, Adaptive Sound Pro și Q-Symphony se ridică cu siguranță la nivelul așteptat de majoritatea utilizatorilor, oricât de pretențioși.

🥇 Samsung OLED 65S90C 👈🖱️

Samsung OLED 65S90C

Pe primul loc nu are cum să ajungă altceva decât un OLED. Asta fiindcă până la „democratizarea” panourilor micro-LED nu există un panou mai echilibrat decât cel cu diode organice. Iar gama Samsung OLED S90C, cu modele de 55, 65 și 77 de inch reprezintă apogeul. Sigur că există mai sus de atât și seria S95C, dar aceea costă pe măsură. În schimb, un Samsung OLED 65S90C are la acest moment un preț mai mult decât justificat pentru un pachet atât de complet.

Contrastul infinit, cu un negru perfect, și culorile intense validate Pantone sunt excelent puse în valoare de funcția Quantum HDR OLED, ce garantează și o dinamică extinsă a fiecărei scene. Pe gameri nu are cum să nu-i entuziasmeze prezența modului Game Bar și a celui Auto Low Latency, care, alături de rata de refresh ce poate urca până la 144Hz în 4K, garantează una dintre cele mai fluide experiențe de joc de pe televizoare.

Nu știu dacă și pentru voi acestea sunt cele mai bune televizoare Samsung din 2023, dar eu pe ele le-am ales, iar apoi le-am aranjat în ordinea de mai sus. Pe mine nu m-ar deranja și sunt sigur că nici pe ceilalți cititori să aflăm cu toții și alte păreri, așa că secțiunea de comentarii este deschisă pentru sugestii.

Acest articol este susținut de Samsung România. Opiniile exprimate aparțin autorului.