TOP 5: Cele mai ciudate smartphone-uri LG

05/04/2021

LG iese din piața de smartphone-uri, iar mai multe detalii ați găsit într-un articol separat. De-a lungul timpului, LG nu s-a temut să joace distinct față de concurență, iar cele 5 smartphone-uri din articolul de față stau mărturie în acest sens.

1. LG Optimus 3D;

Au fost câțiva producători ce și-au încerca norocul cu un ecran 3D pe un smartphone. Printre această listă destul de scurtă s-a aflat și LG cu LG Optimus 3D. Presupun că știți când 3D-ul era la mare căutare și cine cumpăra un televizor căuta această funcție.

Era greu să ai efecte imersive 3D pe un televizor cu diagonală mare, ce să mai spun de un telefon de 4.3 inch cu rezoluție 480×800 pixeli.

2. LG Optimus Vu;

Samsung a deschis segmentul phablet pe sfârșit de 2011 prin prima generație a GALAXY Note, iar LG și-a încercat norocul cu LG Optimus Vu. Iesea în evidență prin…, raportul 4:3 al ecranului (5 inch cu rezoluție 1024 x 768 pixeli etc). Au fost mai multe generații, presupun că pe anumite piețe a existat cerere în acest sens. Îmi amintește de un alt smartphone inedit – BlackBerry Passport (4.5 inch și aspect 1:1).

3. LG G Flex;

Au fost două generații: G Flex și G Flex 2. Îl putem considera un experiment, iar faptul că nu a venit a treia generație arată că nu s-a bucurat de un mare succes comercial. Ecranul curbat reflecta spațiul ambiant și era predispus la zgârieturi (mai ales că avem un panel de tip P-OLED). Totuși, aș spune că a fost o investiție serioasă la nivel de R&D și așteptări pe măsură.

4. LG G5;

A fost o vreme când Google a cochetat cu ideea de smartphone modular. LG și Motorola au crezut că vor deschide o nouă piață, dar au eșuat în această inițiativă. Accesoriile ce le extindeau funcționalitatea erau scumpe și cred că dacă erau puse în pachet, ar fi avut șanse mai mari. L-am descoperit pe LG G5 la un MWC și din start am avut rezerve legate de succesul său comercial. Nu vreau să spun ce comentarii mi-au sosit pe aici.

LG G5 trebuia să fie un smartphone separat, așa cum a fost seria LG G Flex. Au riscat prea mult și au pierdut mult în fața concurenței. Puteți face o comparație cu Samsung GALAXY S7, contemporanul său. Modurile ce îi extindeau funcționalitatea nu se conectau așa cum trebuie, iar mecanismul în sine mi s-a părut fragil.

5. LG Wing 5G;

O ultimă mișcare a LG a fost reprezentată de LG Wing 5G și ale sale ecrane ce formează litera T. Nu i-am înțeles funcționalitatea, dar mi s-a explicat prin comentarii că ar fi util pe YouTube sau în anumite jocuri.

Mențiune: LG G8X ThinQ ce venea cu o husă ce integra un al doilea ecran.

Putem extinde discuția în rubrica de comentarii.

Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.