Opinie

În 2014 am prezentat multe gadgets, telefoanele mobile și tabletele au fost cap de listă. Totuși, sunt câteva produse pe care le consider a juca un rol important, pot crea trenduri în industrie, pe nișa respectivă.

Trebuie și o explicație pentru termenul forțat de gadgets. Am încercat să merg pe produse tech, după aceea m-am orientat spre gadgeturi și în cele din urmă am rămas la englezitul gadgets. În rubrica de comentarii îmi puteți da idei pentru un sinonim românesc al acestui termen, unul care să nu sune rău și să fie la fel de atotcuprinzător.

5. HTC Nexus 9;

Google-Nexus-9-1

HTC a reintrat pe piața tabletelor Android printr-un device cu adevărat interesant. În țara noastră are un preț cam piperat / 1999 lei la eMAG. Abia aștept să o testez în 2015, am parcurs multe recenzii din dot com, iar impresiile de cele mai multe ori au fost pozitive.

Nu prea mă împac cu formatul 4:3, îl prefer pe cel 16:9 cu o diferențiere clară a modurilor portrait și landscape, dar sunt destule persoane ce merg pe 4:3 și-ș consideră a fi cel mai bun compromis pentru o tabletă.

Tableta Nexus 9 este recomandată dezvoltatorilor de aplicații Android, dar și celor dornici de Android cu interfața grafică nativă și update de software în ritm alert.

4. Motorola Moto 360;

Moto-360 (2)

Moto 360 îl consider a fi primul smartwatch ce a fost capabil a arăta că un ceas inteligent poate fi și atractiv în ce privește designul. A stârnit un interes maxim prin SUA, iar stocurile inițiale se dovedeau insuficiente. Eu îl consider a fi ceva cam scump raportat la alte modele cu hardware similar, dar în 2015 cred că se va mai așeza din acest punct de vedere.

Apropo, cred că dacă întrebi un posibil client de smartwatch cu Android Wear ce-și dorește, Moto 360 presupun că ar fi cea mai rapidă alegere.

3. iPhone 6 & iPhone 6 Plus;

iPhone-6-16-630x420

Ok, ok. Știu că s-ar putea să fie lansate și câteva comentarii răutăcioase. A fost suficient ca Apple să lanseze 2 telefoane pe 4.7 și 5.5 inch, iar vânzările au bubuit. Samsung deja se gândește serios ce să facă ca să contrabalanseze succesul companiei americane, GALAXY Note 4 are o misiune grea, deși din punctul meu de vedere se situează peste iPhone 6 Plus.

Am avut un iPhone 6 în ultimele săptămâni și pot să spun că m-am obișnuit rapid cu el. Am lăsat Nexus 5-ul de câteva ori pe acasă, nu i-am simțit lipsa. Și uite cum am trădat universul Android. Glumesc.

2. Samsung GALAXY Note 4;

Samsung-GALAXY-Note-4 (16)

Cel mai bun smartphone cu Android pe care Samsung l-a scos de la primul GALAXY S până-n prezent. Nu știu dacă mai are rost să detaliez punctele sale PRO: display senzațional, design plăcut cu margini metalice, cameră de 16 Megapixeli ce face fotografii de bună calitatea, filmează 4K la o calitate care m-a uimit de la bun început, autonomie decentă pentru un asemenea ansamblu hardware.

1. OnePlus One;

OnePlus-One (16)

Aici trebuie să fiu explicit. OnePlus One nu este telefonul perfect. Nu are cum să realizeze acest deziderat, dar în 2014 a demonstrat că marile companii producătoare de telefoane mobile se axează prea mult pe partea de marketing și prețuri umflate. La jumătate de preț,  și aici mă refer la prețul practicat pe canal oficial și nu la mâna a 3-a sau 4-a cum ajunge la noi, oferă hardware echivalent cu alte telefoane de top lansate în 2014, uneori le depășește.

A fost și primul telefon cu software conceput de către CyanogenMod / cel mai apreciat custom ROM cu Android, o echipă de top ce oferă suport pentru un software ce poate fi personalizat într-o scară amplă (notificări, interfață grafică, opțiuni noi pe partea de setări etc).

Da. Știu că OnePlus One nu s-a găsit așa ușor, au fost probleme în ce privește ecranul la unele modele / IPS îngălbenit, câteva probleme pe partea de autonomie rezolvate printr-un firmware, camera de 13 Megapixeli cu rezultate modeste etc.

Pentru toate punctele de mai sus amintesc prețurile: 299 dolari pentru OnePlus One de 16 GB și 349 dolari pentru OnePlus One de 64 GB. Repet, specificații hardware de top cu software ce va beneficia de suport pentru o perioadă lungă de timp. Să vedem ce ne vor pregăti în 2015.

Un top în aceeași idee găsiți pe Gizmodo.com

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.