Opinie

MWC Barcelona 2017 nu şi-a închis încă porţile, însă toate prezentările şi lansările importante au cam fost făcute. Comparativ cu anii anteriori, această ediţie mi s-a părut mai monotonă, mai săracă în diversitate.

Cu toate acestea am avut parte de câteva lansări interesante, iar colegul meu Emil a alergat de la stand la stand pentru a vă prezenta de la faţa locului tot ce înseamnă nou în materie de tehnologie mobilă. Eu am creionat de la distanţă cinci concluzii personale care au o doză mai mare de ironie:

5. TCL Communication a lansat telefonul ideal pentru moda disco din anii 80’ – Alcatel A5 LED. Acesta este dotat pe spate cu un număr impresionant de LED-uri care se pot asorta lejer la hainele multicolore ale acelei perioade.

4. Brandul Nokia a revenit în forţă în 2017 prin lansarea mai multor telefoane în cadrul MWC Barcelona. Vedeta a fost Nokia 3310 reîmprospătat, iar HMD Global promite anul acesta valuri de lacrimi şi nostalgie prin prezentarea noilor modele Nokia N95 cu obiectiv de 18-55 mm, Nokia 3220 cu instalaţie de Crăciun şi inegalabilul Nokia 7600 cu doi pokemoni cadou.

3. Oppo a prezentat o cameră foto duală cu zoom optic 5X, iar Meizu tehnologia Super mCharge de încărcare rapidă a bateriei (de la 0 la 100% în doar 20 de minute). Cum în Statele Unite ale Americii nici naiba nu a auzit de cele două companii, în septembrie Apple va inova din nou şi va lansa iPhone 7S cu cameră foto duală cu zoom optic 5X şi noua versiune de încărcare rapidă a bateriei cu rezultate excepţionale (de la 0 la 100 în doar 20 de minute).

2. A fost lansată prima ediţie a concursului “Cel mai Wall-E dintre telefoane !”. Lupta finală la ediţia din acest an se dă între LG G6 şi ZTE Blade V8 Mini, iar juriul este format din cele mai oacheşe smartphone-uri lansate în cadrul MWC Barcelona 2017: Motorola Moto G5 şi Moto G5 Plus. Premiul: o săptămână la salonul de înfrumuseţare a sponsorului Huawei P10.

1. Sony nu şi-a încălcat promisiunile şi a dezvoltat smartphone-ul cu display 4K şi suport pentru conţinut HDR. Mai mulţi fani ai “actriţei” Kim Kardashin au pus pariu că aceasta are o aluniţă lângă ….. Noroc cu Sony Xperia XZ Premium !

Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.