Jocurile Olimpice din 1936 au fost primul eveniment sportiv transmis în regim live la televizor. Întradevăr erau puține televizoare în Germania la momentul respectiv.
Un alt moment important a fost pe 17 mai 1939 când un meci de baseball dintre Columbia Lions și Princeton Tigers (colegii din SUA) a putut fi urmărit live (transmisiile erau urmărite în piețe publice). Abia în 1951 au fost primele transmisii live cu recepție la nivel de țară.
Sunt două competiții mari ce vor avea loc în această vară, iar un televizor Samsung în generație 2024 ar putea fi o alegere inspirată. Mai ales că avem posibilitatea de a urmări sportivi din țara noastră, iar emoțiile & interesul vor fi mai mari.
Tehnologiile bazate pe AI ajută în a avea parte de o experiență de utilizare la cote înalte.
Darius a testat un televizor OLED Samsung 65S95D. Ați descoperit impresiile sale în format text și video. Cele câteva mii de vizualizări arată că există interes pentru un televizor OLED premium de la compania sud-coreeană.
Am extras o parte din review-ul său:
„ Inițial, mi s-a părut că Intelligent Mode se străduiește cam prea mult, dar i-am dat o șansă. Și bine am făcut, întrucât modul acesta chiar învață continuu și după 2 – 3 zile am văzut diferențele. Procesorul de imagine NQ4 AI Gen2 și toți algoritmii AI din spatele lui lucrează din ce în ce mai bine și apoi m-am trezit că mai activez modul Film sau Filmmaker doar seara, când aveam câteva zeci de minute să mă uit la un film. În rest, pentru sport, emisiuni de orice fel, pentru muzică sau orice altceva, Intelligent Mode de pe Samsung OLED 65S95D face o treabă extraordinar de bună.”
1. AI Picture Quality;
NQ8 AI Gen3 este cel mai nou procesor adus de către Samsung pe smart TV-urile sale din categoria premium. Este un procesor AI ajungs la a treia generație. Este echipat cu un NPU (de la 64 de unități neurale au ajuns la 512) și are mai multă putere de procesare.
Viteza de operare a procesorului crește cu 30%, iar pe partea de NPU se observă un avans de 2 ori, iar pe GPU de 2.2 ori. De aici rezultă o imagine de mai bună calitate, dar și un sunet ce impresionează.
Procesul de upscaling la rezoluție 8K se realizează mai bine. Crește claritatea pentru conținutul 4K adus în 8K, iar diferența între conținutul cu upscaling și cel nativ 8K este din ce în ce mai redusă, aproape insesizabilă.
Pe un televizor Samsung 8K te vei putea bucura de un meci transmis în 4K la calitate 8K prin upscaling. Sincer, îmi doresc să trăiesc o astfel de experiență. Mai ales că la competițiile sportive din această vară se folosește tehnologie de ultimă oră.
2. AI Motion Enhance Pro
Este o funcție complet nouă ce a fost special concepută pentru evenimente sportive. Sunt rezolvate anumite probleme din transmisiile sportive, un exemplu ar fi distorsiunea mingiilor. Această funcție detectează automat tipul de sport și prin algoritmii de deep learning aplică modificările necesare spre a avea o experiență cât mai bună pe partea de imagine afișată.
3. AI Sound;
Au implementat Active Voice Amplifier Pro ce ajută în a avea un sunet cât mai bun pe partea de dialog și voce. Și aici sunt tehnologii AI bazat pe deep-learning. Utilizatorul are parte de conversații mai ușor de înțeles, vocile sunt separate mai bine față de restul sunetelor.
Adaptive Sound Pro promite să ofere sunet așa cum artistul și-a dorit să fie perceput. Sunetul este optimizat în funcție de caracteristicile camerei, dar și de tipul conținutului audio. Se folosește de DSP și NPU (DSP = Digital Signal Processor, iar NPU = unitate neurală).
Q-Symphony, OTS Pro și Dolby Atmos sunt alte elemente-cheie în a beneficia de un sunet la calitate cât mai înaltă pe televizoarele Samsung în generație 2024. Sunt tehnologii pe care Samsung le-a îmbunătățit de la an la an. Acum puteți conecta televizorul la soundbar în mod wireless, iar calitatea Dolby Atmos nu este afectată. OTS Pro se referă la Object Tracking Sound, sunetul este livrat în funcție de mișcarea din scenă, iar de aici aveți parte de un plus de imersivitate.
4. AI Optimization;
AI Customization Mode detectează automat ce fel de conținut este afișat pe televizor, evenimente sportive, filme etc și ajustează automat calitatea imaginilor în funcție de preferințele utilizatorului.
AI Auto Game Mode are capacitatea de a recunoaște jocul și setează automat calitatea la nivel de imagine și sunet. AI Energy Mode ajustează luminozitatea în funcție de încăpere și ajută în a avea un unghi optim de vizionare în orice scenariu.
5. SmartThings Calibration Pro
Oricine folosește un televizor Samsung Neo QLED are capacitatea în 2024 să-l calibreze cu ajutorul smartphone-ului. Aplicația Smart Calibration este disponibilă pe smartphone-urile Galaxy și pe iPhone-uri, iar procesul de tip pas cu pas îl poate parcurge și un utilizator mai puțin tehnic.
Basic Mode aduce o calibrare rapidă în 15 – 30 de secunde, iar cei ce aleg Professional Mode au nevoie de 5 – 8 minute (trepied și cameră fără prea multă lumină). Puteți vedea la sfârșit și o comparație de genul: Before și After.
Poți avea un televizor calibrat într-un mod cât se poate de intuitiv și ușor de parcurs.
Acest articol este susținut de către Samsung. Opiniile exprimate aparțin strict autorului.