Software

Numele de cod pentru viitorul update major al Windows 10 este 19H1 și se află deja în faza de dezvoltare avansată. Pentru că update-ul pe octombrie 2018 a fost un mic fiasco, Microsoft lucrează la o îmbunătățire și nu pregătește funcții sau schimbări majore la nivel de interfață etc. 

1. Light Mode pentru Windows;

Dacă pe Android 9.0 Pie este adus un Dark Mode, pe Windows se pregătește fix invers – Light Mode. Abia aștept să văd o astfel de funcție implementată pentru că m-am săturat de bara neagră. Prin Light Mode sunt modificate taskbar-ul, start menu, tastatura touch + alte controale din interfață, setări, meniurile de tip popup etc.

Light Mode urmează a fi presetat pe dispozitivele ce vin cu Windows 10 Home și cel mai nou update 19H1 preinstalat.

2. Start cu interfață simplificată și layout îmbunătățit;

Mă bucur să aud că Microsoft își dorește să simplifice lucrurile și aici. Presupun că au primit feedback în acest sens și au văzut că toate tile-urile aduse în meniul de Start nu prea sunt folosite, personalizate etc. Jocurile preinstalate vor fi puse într-un folder, presupun că la un viitor update le vor scoate complet și pe acestea.

Live tile-urile în 19H1 sunt grupate în două coloane de câte șase aplicații, așa cum vedeți în captura de ecran.

3. Action Center cu setări rapide îmbunătățite;

Observați slider-ul dedicat spre a regla luminozitatea ecranului – adiție nouă. Este o cerință veche de ani pe care Microsoft se gândește în cele din urmă să o implementeze. Utilizatorul nu mai este trimis în setări când vrea să schimbe ceva din zona de setări rapide, este implementat un mod de editare suplimentar unde setarea rapidă poate fi modificată în detaliu.

4. Windows Sandbox 

Despre Windows Sandbox am scris pe aici. Se emulează o mașină virtuală prin intermediul căreia poți testa o aplicație pe care o consideri a fi nesigură sau cu potențial în afecta funcționarea sistemului de operare. Windows Sandbox va fi implementat pe Windows 10 Pro și Windows 10 Enterprise.

5. Windows Update actualizat;

Presupun că au fost nenumărate situații în care fix când sunteți pe grabă se întâmplă ca Windows 10 să-și facă…, update. Va fi implementată o opțiune în Windows 10 Home prin care se pune pauză la update pentru 7 zile, funcție existentă deja pe Windows 10 Pro.

Active Hours permite setarea unui interval în care instalarea de update-uri să fie posibilă, astfel încât utilizatorul să nu fie deranjat.

Acest articol este sponsorizat de către GoodOffer24. 

Puteți folosi codul JGO24NY20 spre a beneficia de o reducere de 20% la licențele de Windows 10 și Office 2016 sau 2019.

 Windows 10 Pro Professional CD-KEY (32/64 Bit) la 9,46 € ;
Microsoft Office 2016 Pro Professional Plus CD-KEY (1 PC) la 21,43 €;
Windows 10 Pro + Office 2016 Pro – Bundle la  26,39€;
Microsoft Office 2019 Professional Plus CD-KEY (1PC) la  43,99 €;
Windows 10 Pro + Office 2019 Pro – Bundle la 48,79€;
Microsoft Office 365 Professional PLUS Account pentru 1 Device (32/64 Bit) la 15,99 €;
Microsoft Project Professional 2016 pentru PC la 19,67 €;
Microsoft Visio Professional 2016 pentru PC la 19,67€.

Sursa: WindowsCentral.com

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.