Diverse

Începem o serie nouă de articole pe Gadget.ro în care invit persoane cunoscute din zona site-urilor și blogurilor de tehnologie locale să enumere 5 gadgeturi pe care le utilizează intens în viața de zi cu zi. M-am gândit că este util să vedeți care sunt uneltele de lucru pentru un redactor sau blogger axat pe zona de tehnologie.

Radu Dumitru este cunoscut pentru blogul său, Nwradu.ro. Articolele sale pe zona de tehnologie le găsiți aici. Cele 5 gadgeturi pe care Radu le utilizează în mod intensiv, descrierea fiecăruia îi aparține:

1. Smartphone-ul

LG-G2-Gadget (14)
LG G2-ul meu este mai mult decât un simplu telefon, este unealta mea mobilă pentru blog, fotografii, email, social media, hărți, comunicație cu prietenii și familia. Sunt genul de om “mereu conectat” și nu m-aș mai descurca fără tehnologia pe care o aduce un smartphone.

2. Ultrabook-ul

ASUS-Zenbook-Prime-UX31A-5
Folosesc un Asus Zenbook UX31. Îmi plac ultrabook-urile, sunt ușoare și subțiri, ceea ce reprezintă un avantaj foarte mare atunci când le iei cu tine în diverse deplasări. Secretul unei experiențe plăcute este însă să alegi un ultrabook foarte performant și ca hardware și autonomie, astfel încât să nu-ți lipsească nimic.
 

3. Kindle Paperwhite

kindle-paperwhite-new
Încă de la primul meu Kindle am devenit un fan al ebook-urilor. Am un volum practic nelimitat de cărți pe un dispozitiv ușor, subțire și cu autonomie foarte bună, iar de când l-am luat am citit mult mai multe cărți decât înainte, probabil și pentru că este mult mai ușor să faci rost de orice te-ar interesa în format electronic. Anul trecut am făcut upgrade-ul la un Kindle Paperwhite, eliminând astfel necesitatea unei veioze, noul model având ecranul iluminat din interior.

4. Camera foto

pentax-k-5-w-800
Pentru mine aparatul foto nu este o unealtă pentru a-mi duce munca la bun sfârșit, ci un hobby. Toți cei care nu vor doar să facă o fotografie, ci vor să obțină cea mai bună fotografie posibilă, știu la ce mă refer. Momentan folosesc un Pentax K-5, dar mi se pare prea mare și greu și abia aștept să-l înlocuiesc cu un mirrorless bun.

5. Desktop PC-ul

Nu-i de dimensiunea unui gadget, dar eu sunt un utilizator de desktop și mi-ar fi greu să renunț complet la el. Un ecran mare, procesor puternic, placă video puternică și stocare suficientă (am un hard-disk mare și încă trei SSD-uri în el) înseamnă multitasking real, eficiență, economie de timp și o soluție perfectă pentru editarea fotografiilor și a filmelor.

Aș mai putea completa spunând că nu folosesc o tabletă în viața de zi cu zi deoarece telefonul + ultrabook-ul fac deja perechea perfectă pentru mobilitate. Nici alte gadgeturi nu folosesc în mod normal; am un pedometru în buzunar, o cască bluetooth în mașină, alte căști Sennheiser pentru muzică atunci când merg pe jos, dar nu le-aș considera indispensabile.

Categorii: hardwareopinie

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Vivo X80 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.