TOP 5: Idei de cadouri de la Samsung – Galaxy Ring, Music Frame, The Freestyle Gen2 etc

Am făcut o listă cu 5 produse Samsung ce cred că ar face treaba bună, pe segmentul din care fac parte.
20/12/2024

Am făcut o selecție de produse din oferta Samsung ce cred că ar veni la fix în perioada imediat următoare. Fiecare în parte mi se pare că se descurcă excelent și cei vizați s-ar bucura să le aibă în utilizarea de zi cu zi.

1. Samsung Galaxy Ring 🖱️

🔺Samsung Galaxy Ring și carcasa de încărcare ce sosește în pachet

Mulți colegi au fost intrigați când au văzut Galaxy Ring-ul și au rămas uimiți de câte funcții sunt încorporate într-un dispozitiv atât de compact. Pur și simplu, de multe ori rezumau simplist: ce face smartwatch-ul în inel…

Samsung Galaxy Ring este un inel cu partea exterioară din titan ce cântărește între 2.3 și 3 grame. Sosește în diferite dimensiuni de la 5 la 13 și în trei variante de culoare: argintiu, auriu și negru.

Dacă ar fi să-i caut puncte PRO m-aș referi la faptul că este ușor de purtat, nu incomodează în somn, iar de aici revin o serie de date înregistrate mult mai consistente, chiar în format 24/7. Aș nota și scorul energiei, indicator ce ține cont de imaginea de ansamblu a stării de sănătate. Sunt o sumă de factori luați în calcul, activitatea fizică, calitatea somnului, ritmul cardiac etc.

Are capacitatea de a detecta exercițiile în mod automat, iar pe partea de somn ajută și cu sugestii spre a avea o odihnă mai bună, atenționează când este cazul. Dacă-l folosești cu un telefon Samsung poți să activezi și partea de gesturi, double pinch etc.

Find My Ring este la fel strict pentru cei ce-l folosesc un telefon Samsung. Totuși, Galaxy Ring + Samsung Health pot fi asignate către orice smartphone Android, câtă vreme rulează minim Android 11 și au 1.5 GB memorie RAM.

2. Samsung Music Frame 🖱️

Boxa inteligenta Samsung Music Frame - review

Samsung Music Frame a primit un review complet pe Gadget.ro din partea lui Darius Pană. Este o boxă ascunsă într-un tablou ce include 6 difuzoare cu certificare Dolby Atmos, iar conexiunea se face prin Wi-Fi ac pe 2.4 și 5 GHz, bluetooth 5.2, dar și prin intrare audio digitală optică. Are compatibilitate cu Q-Symphony, integrare cu SmartThings, Spotify Connect, Tidal Connect, AirPlay, suport Chromecast etc.

Poți realiza un întreg ansamblu de boxe Music Frame în locuință spre a avea un plus de imersivitate. Mi se pare că în bugetul la care a ajuns a fi listată acum mai că nu are rival. Discutăm despre o boxă cu 120W RMS, iar feedback-ul clienților este la superlativ. Am văzut-o într-un magazin online cu nota 4.95 din 37 de review-uri. Mi se pare a fi un semn clar că-și face treaba din plin.

3. Samsung The Freestyle Gen2 🖱️

🔺Unul dintre scenariile pe care se pliază acest proiector versatil de la Samsung

Este un alt dispozitiv prin care Samsung și-a propus să abordeze o altă parte din piață. L-am văzut la lucru în cadrul unui târg de tehnologie – IFA Berlin. Era adus în diferite scenarii de utilizare, mai toate legate de ideea de a vedea materiale video alături de cei dragi în camping etc.

Samsung The Freestyle Gen2 permite și conectarea a două unități într-o singură proiecție pentru a avea un ecran și mai mare. Punctele sale PRO mi se par a fi date de către partea de portabilitate, dar și de interfața Tizen OS cu care mulți utilizatori sunt cumva obișnuiți de pe smart TV-ul de acasă.

Îl poți alimenta și de la o baterie externă, astfel încât să ai parte de proiecții de bună calitate oriunde te-ai afla, cu cortul la munte sau la mare, cu rulota etc.

Ai acces la aplicații precum Netflix, Max, Prime Video de la Amazon, Youtube și orice mai stiți că se găsește în magazinul de aplicații Tizen. Discutăm despre un proiector video cu greutatea de 1.4 kg și capacitatea de a proiecta video în rezoluție 1920 x 1080 pixeli până la diagonala de 1.90 metri dacă este adus la 2 metri distanță de suprafața pe care va proiecta.

4. Samsung Bespoke JetBot AI 🖱️

🔺Una dintre cele mai avansate soluții din piață în nișa roboților de aspirare

Samsung abordează și piața de aspiratoare robot din categoria premium, iar propunerea companiei sud-coreene este BESPOKE Jet Bot Combo AI cu funcție de aspirare și… mop.

Cu ajutorul tehnologiei AI, aspiratorul recunoaște oameni, animale de companie și obiecte, inclusiv pe cele greu de sesizat. Mai mult, identifică petele dificile și curăță temeinic zonele pătate.

Pentru o curățenie impecabilă, stația de andocare este echipată cu rezervoare separate pentru apă curată și murdară, iar mopurile sunt igienizate cu abur.

Bineînțeles, aspiratorul robot are integrare în aplicația SmartThings, pentru un control simplu și eficient.

Mi se pare a fi unul dintre cele mai smart aspiratoare robot din piață, iar tehnologia AI a ajuns a fi folosită din plin și aici.

5. Samsung Galaxy S24 FE 🖱️

🔺Cel mai ieftin smartphone din seria Galaxy S24 oferă acces la AI-ul dezvoltat inclusiv în limba română

A fost lansat în urmă cu mai puțin de 3 luni și este telefonul ce promite o experiență de utilizare de top la un preț atractiv. Rulează Android 14 cu One UI 6.1 și va primi 7 update-uri majore de Android.

Este și una dintre cele mai bune alternative ca preț spre a primi Galaxy AI pe smartphone-ul personal. Mai ales că acum din luna noiembrie a primit suport pentru limba română. Puteți folosi Circle to Search spre a căuta orice pe ecran, opțiune de a traduce texte, imagini și videoclipuri.

Quick Share este o altă tehnologie Samsung ce s-a bucurat de succes astfel încât a fost adusă de către Google și pe smartphone-urile din seria Pixel.

Cu funcțiile AI de pe Galaxy S24 FE poți înregistra un eveniment în limba română și ai parte de un rezumat la sfârșit sau să traduci din diferite limbi de circulație internațională în română, iar asta se întâmplă în timp real.

Galaxy S24 FE folosește un procesor Exynos 2400E dezvoltat pe 4nm și cu 10 nuclee, 1 x 3.1 GHz, 2 x 2.9 GHz, 3 x 2.6 GHz și 4 x 1.95 GHz + Xclipse 940 în rol de GPU. Are 5G + Wi-Fi 6e, bluetooth 5.3, USB Type-C 3.2, difuzoare tereo, NFC. Are certificare IP68 în ce privește contactul cu apa și praful.

Toate cele 5 produse mi se pare a fi alegeri foarte bune pe nișa din care fac parte, iar Samsung se află într-un proces serios în democratiza accesul la beneficiile AI, indiferent că discutăm de smartphone-uri, aspiratoare robot sau boxe ascunse într-o ramă de tablou adusă pe peretele locuinței.

Acest articol este susținut de către Samsung. Opiniile exprimate aparțin exclusiv autorului.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.