Pot spune că mă încadrez în ambele scenarii (munca de acasă – Gadget.ro cu redactarea de articole, recenzii etc și școala online din poziția de profesor). Pandemia a făcut ca milioane de români să fie prinși în una sau ambele situații, iar smartphone, tableta sau alte gadgets ne pot ajuta în a ne descurca mai bine în sarcinile de peste zi. 

Samsung are o suită întreagă de produse ce le-au încadrat într-un ecosistem (nu sunt neapărat un fan al acestui termen împrumuta din geografie, dar un alt cuvânt care să-l descrie mai bine nu am găsit). 

În ultimele săptămâni am utilizat un combo format din smartphone-ul Samsung GALAXY A72, tableta Samsung GALAXY Tab S7 (Tab S7 Plus a primit un review pe aici)  și căștile Samsung GALAXY Buds Pro

Samsung GALAXY A72 l-am transferat în daily driver / telefonul de bază. S-a descurcat neașteptat de bine, mai ales că așteptările erau cumva ridicate pentru că folosesc GALAXY Note20 Ultra în această poziție. Nu l-am folosit cu husă, spatele din plastic te scap de o grijă, iar cei 4 senzori de la camera principală sunt încastrați bine. Un punct PRO major pentru A72 în opinia mea este autonomia, poți atinge chiar și două zile de autonomie într-un scenariu mediu de utilizare. 

Aici au fost mailurile, partea de socializare cu Facebook, Instagram etc și gestionarea Classroom la nivel de teme / proiecte pe la fiecare clasă etc. Un alt avantaj când încerci să-ți faci treaba de pe un telefon cum este A72 ajunge a fi dat de către display – 6.7 inch cu luminozitate bună, unghiuri largi de vizualizare etc. 

Samsung GALAXY Tab S7 l-am utilizat pentru lecțiile online, în mod special. În școala mea s-a trecut de câteva luni bune pe Classroom și mi se pare o suită destul de bună, simplu organizată și relativ repede de prins și de către cei ce nu se descurcă așa bine în online (indiferent că discutăm de un profesor sau un elev). 

Tab S7 are cel puțin două elemente ce ajută. M-aș referi la S Pen – stylus-ul pe care-l găsiți în pachet și îl puteți atașa în partea spate, ajută atunci când vrei să faci o adnotare rapidă pe o lucrare sau într-un proiect etc. M-am simțit ca și cum aș avea un stilou virtual. Un alt element major în opinia mea este dat de către Samsung DeX, am conectat un monitor de 31.5 inch pe USB Type-C și totul a decurs impecabil. Nu am simțit lipsa unui notebook, absolut deloc. Plus că Tab S7 are și avantajul portabilității (cântărește 500 gr. și talie de viespe – 6.3 mm). 

Samsung GALAXY Buds Pro au și ele un rol important în munca de acasă sau școala online. ANC-ul te ajută cumva să te izolezi astfel încât zgomotele ambientale să nu te deranjeze în activitatea desfășurată. Poți seta ca anumite zgomote externe să treacă, cu ghilimelele de rigoare. 

Autonomia pentru o încărcare a căștilor este de până la 8 ore, suficient pentru ce aveam de făcut peste zi. Folosesc căștile la lecțiile online, așa nu trebuie să vorbesc tare ca să fiu înțeles și îi aud mult mai bine. 

ANC-ul de pe Buds Pro este de top, știam asta de la Buds Live (căștile mele de zi cu zi). Plus că sincronizarea cu smartphone-ul A72 sau Tab S7 a funcționat cumva nativ, poți să faci și trecerea rapidă între mai multe dispozitive etc. Un mare punct PRO aici este dat de faptul că nu te deranjează după mai multe minute de utilizare, nu simți dureri în zona urechilor, o formă cumva anatomică concepută de către compania sud-coreeană. 

Câteva detalii pentru fiecare dispozitiv în parte:

Samsung GALAXY A72 este un smartphone mid-range cu display Super AMOLED de 6.7 inch și rată de refresh la 90Hz, certificare IP67 în ce privește contactul cu apa și praful, procesor Qualcomm Snapdragon 720G dezvoltat pe 8nm, 6 GB RAM și 128 GB stocare, Android 11 cu One UI 3.1, dual-sim, cameră cu OIS pe senzorul wide de 64 Megapixeli și pe cel de tip tele de 8 Megapixeli + 12 Megapixeli de tip ultrawide și 5 Megapixeli cu f/2.4 pentru macro, filmează 4K cu 30 fps. Bateria încorporată este de 5000 mAh cu încărcare la 25W. 

Samsung GALAXY Tab S7 este o tabletă de 11 inch cu rezoluție 2560 x 1600 pixeli, certificare HDR10+ și rată de refresh la 120Hz, procesor Qualcomm Snapdragon 865 5G+, 6 / 8 GB RAM și 128 / 256 / 512 GB stocare de tip UFS 3.0, Wi-Fi 6 și 4 difuzoare stereo tunate de AKG, USB Type-C 3.2, bateria de 8000 mAh cu încărcare la 45W. 

Samsung GALAXY Buds Pro sunt căști de tip true wireless cu autonomie de 8 ore, anulare activă a zgomotului, certificare IPX7 cu rezistență la picăturile de apă, tehnologie de încărcare rapidă a bateriei (5 minute = autonomie de 1 oră) etc. 

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.