Am avut ocazia să testez și proiectorul Epson EB-W18. Câteva impresii legate de tehnologia 3LCD ați găsit într-un articol dedicat. Știu câțiva prieteni care au ales să cumpere un proiector în dauna unui televizor nou și sunt mulțumiți de alegerea făcută.
Câteva detalii legate de Epson EB-W18, înainte de topul cu cele 5 puncte PRO.
– tehnologie 3LCD cu MLA;
– 3000 de lumeni, rezoluție de 1280×800 pixeli;
– 270 W / putere consumată;
– durata de viață a lampei în jurul a 5000 de ore;
– contrast 10.000:1;
– diagonala maximă ajunge la 8.07 metri;
– difuzor integrat ( 1 x 2W RMS);
– conectivitate asigurată de intrarea RGB, S-Video In, S Component, HDMI, USB de tip Mini B și USB Type A, Audio in, VGA;
– dimensiuni de tipul W x D x H / 297 x 234 x 77 mm și 2.4 kg.
Preț – 2339 lei la eMAG.
1. Conectivitate mare
Nu-i lipsește mai nimic. Are HDMI, VGA, USB 2.0 și mini USB de top B + alte intrări dedicate. Îl poți conecta la laptop sau desktop PC, ori pe portul HDMI sau pe cel VGA, după caz.
Există posibilitatea de a proiecta wireless și de a trimite conținutul fără fir între notebook și proiectorul Epson EB-W18, dar aici vorbim de un element opțional. Au ales să pună și un difuzor de 2W RMS, dar mai degrabă v-aș recomanda pentru o experiență de utilizare superioară să folosiți un sistem audio distinct.
2. Imagine plăcute, culori bine configurate
Este o adevărată plăcere să urmărești imagini pe acest proiector. Imaginile sunt afișate în culori plăcute, luminozitate mare. Am și scris cum se diferențiază tehnologia 3LCD în ce privește luminozitatea pe culoare față de concurența reprezentată de DLP-uri.
Oferă o rezoluție de 1280×800 pixeli și ai fi tentat să-l critici pentru lipsa FHD, dar la filmele în formart 1080p au fost oferite suficiente detalii, nu am simțit că ar fi stricată calitatea de rezoluția nativă a proiectorului video. M-am descurcat neașteptat de bine și pe partea de jocuri (FIFA 2014 pe PS4 + Epson EB-W18). Reproduce până la 1.07 miliarde culori.
3. Perfect pentru acasă sau la birou / serviciu
Se descurcă foarte bine pe partea de entertainment (filme, jocuri, imagini), dar îl poți lua și la birou spre a afișa grafice, cifre, prezentări power point. Sunt profesor și un astfel de proiector l-aș folosi cu mare plăcere la școală spre a prezenta diverse clipuri, imagini care să-i facă a învăța mai rapid și într-un mod mai plăcut. În general prin școlile gimnaziale sunt proiectoare de calitate mai slabă, iar imaginile afișate sunt puțin lizibile dacă draperiile nu sunt trase.
4. Meniu intuitiv, ușor de utilizat
Nu te pierzi în zeci de comenzi și se vede experiența Epson în domeniu. Meniul este organizat intuitiv și nu te pierzi în detalii. De cele mai multe ori și-a făcut setările perfect, în mod automat și indiferent dacă era conectat la PS4 sau la un laptop.
Corecția de trapez este automată pe verticală și te scutește de unele setări inerente, dacă suprafața pe care proiectezi nu este perfect plană. Sunt mai multe moduri presetate: Tablă, Dinamic, Prezentare, Sport, sRBG, Teatru și Tablă virtuală.
5. Nivel redus al zgomotului
Se situează între 37 și 29 dB. Indiferent de ce-l pui să facă se aude mult mai încet decât alte proiectoare cu care am avut ocazia să mă joc în ultimii ani.