Strategy Analytics a oferit informații legate de livrările de notebook-uri în primele 3 luni pe anul în curs. A fost o perioadă în care pandemia de Covid-19 a lovit întreaga lume, piața de notebook-uri s-a contractat cu 2%.

Sunt câteva informații interesante (nu mă așteptam ca HP să fie atât de aproape de liderul Lenovo, spre exemplu), iar topul arată în felul următor:

  1. Lenovo – 8.9 milioane unități, market share de 23.5% și creștere a livrărilor de 1% – față de Q1 2019;
  2. HP – 8.1 milioane unități, market share de 21.3% și scădere a vânzărilor de 1% față de aceeași perioadă din 2019;
  3. Dell – 6.9 milioane unități, market share de 18.2% și creștere de 5% față de primele trei luni din 2019;
  4. Apple – 3 milioane unități, market share de 8% și scădere de 16% față de Q1 2019;
  5. ASUS – 2.5 milioane unități, market share de 6.6% și scădere de 15% față de Q1 2019;

Ceilați – 8.5 milioane unități, market share de 22.5% și scădere de 1% față de Q1 2019.

Acum presupun că înțelegeți și ofensiva Apple din ultima perioadă pe zona de notebook-uri, încearcă să revitalizeze linia de produse spre a stagna și de ce nu, a inversa trendul din piață.

Mă uitam peste top 5 și mi-am adus aminte de vremurile în care pe segmentul notebook-uri erau jucători precum Sony, Toshiba, Samsung a cochetat la un moment dat, Fujitsu Siemens etc.

Ar fi interesant de văzut și un top autohton, cred că poziția de lider se dispută între Lenovo și ASUS. La nivel global, Lenovo este reprezentantul Chinei și strică festivalul american (trioul format de HP, Dell și Apple), iar ASUS bifează prezența pentru companiile taiwaneze (Acer și MSI sunt sigur că intră în TOP 10 mondial). 1

Sursa: StrategyAnalytics.com

Categorii: notebook

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.