Kingston este lider mondial în producția de memorie și soluții tehnologice. În urmă cu câteva săptămâni erau cel mai bun furnizor third-party de module DRAM cu o cotă de piață de…, 78.12% și venituri în valoare de 13.5 miliarde dolari. Și sunt lider global de…, 20 de ani.

Am testat mai multe produse Kingston pe Gadget.ro în 2023:

  1. SSD extern Kingston XS1000 de 2 TB;
  2. Memorie RAM Kingston FURY Renegade DDR5-7200 2 x 16 GB;
  3. SSD Kingston KC3000 PCIe 4.0 NVMe M.2 de 2 TB;

Am făcut o listă cu 10 produse Kingston ce cred că ar sta excelent sub bradul de Crăciun. Într-un articol separat am să vă spun cu ce m-am pricopsit eu (în sensul bun).

Kingston XS1000 de 1 TBAltex, eMAG, PC Garage;

Kingston XS1000 de 2 TBAltex, eMAG, PC Garage;

SSD extern Kingston XS1000 2TB - review

🔺Dimensiuni compacte și viteze de până la 1 GB/s

Este un SSD extern de 28.7 gr. cu port USB Type-C 3.2 Gen2 și atinge viteze de transfer de până la 1050 MB/s la citire și 1000 MB/s la scriere. Tipul de memorie integrat este 3D Nand.

Se adresează celor ce caută un SSD extern cu capacitate suficientă de stocare și capabil de atinge viteze de 1 GB/s la citire și scriere.

Un punct PRO este dat și de dimensiunile sale compacte, soliditate și faptul că temperaturile sunt menținute sub control și la utilizare intensă.

Kingston XS2000 de 500 GBAltex, PC Garage;

Kingston XS2000 de 1 TBPC Garage;

Kingston XS2000 de 2 TBAltex, PC Garage;

Kingston XS2000 de 4 TBPC Garage.

🔺Sosește în variante cu până la…, 4 TB stocare

Este modelul pe care-l folosesc și eu, iar un review am făcut pe aici. Vitezele se duc până la 2000 MB/s dacă îl conectezi pe un port USB 3.2 Gen 2×2. Vitezele promise de către producător sunt atinse. Eu îl folosesc cu husa de protecție din pachet. Mi-a fost de ajutor în multe situații și mai mereu îl am în rucsac.

Kingston Fury Renegade de 500 GBPC Garage;

Kingston Fury Renegade de 1 TBPC Garage;

Kingston Fury Renegade de 2 TBAltex, eMAG, PC Garage;

🔺Performanțe la cote ridicate din partea SSD-ul Kingston din seria Fury

Este un SSD intern ce văd că la eMAG a strâns nota 4.9 din 10 review-uri. Este un feedback incipient, dar unul de bun augur. Este un SSD Gen4 cu viteze ce urcă până la 7300 MB/s la citire și 7000 MB/s la scriere. Cântărește 9.7 gr. și are memorie de tip 3D TLC cu MTBF de 1.8 milioane ore.

Kingston Fury Renegade Heatsink 500 GBPC Garage;

Kingston Fury Renegade Heatsink 1 TBPC Garage;

Kingston Fury Renegade Heatsink 2 TBPC Garage;

Kingston Fury Renegade Heatsink 4 TBPC Garage.

🔺SSD conceput pentru utilizare internă

Discutăm despre un SSD intern conceput să ofere performanțe și în sesiuni prelungite de gaming, randare etc. Atinge viteze de până la 7300 MB/s la citire și 7000 MB/s la scriere. Mi se pare de-a dreptul excelent pentru cine are un PC pe care dorește să-l upgradeze, unul conceput pentru cele mai recente și complexe jocuri ca și grafică din piață, dar la fel de bun mi se pare că se pretează și pe partea de randare foto, video etc.

Memorie RAM Kingston DDR5 FURY Beast – PC Garage;

🔺RGB-ul a ajuns de o bună perioadă de timp și pe memoriile RAM

Sosește în diferite configurații de la 16 GB dual channel și până la 64 GB dual channel. DDR5-ul începe să prindă tracțiune încetul cu încetul. Cei ce au sisteme compatibile nu strică să upgradeze PC-ul spre aproape de maximul suportat, mai ales dacă aplicațiile folosite au nevoie de lățime de bandă pe măsură.

Atunci când alegi o memorie RAM de la Kingston, alegi de la liderul pieței și mergi cumva la siguranță din acest punct de vedere.

Articol susținut de către Kingston. Opiniile exprimate aparțin strict autorului. 

Categorii: hardware

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.