HONOR 70 este un smartphone mid-range pe care s-ar putea să-l găsim listat la un preț bun în cadrul Black Friday 2022.

L-am testat în ultimele zile și am găsit 5 puncte PRO pe care le-aș evidenția.

1. Design

Raportul display / corp este de peste 90% – 90.8% și este unul dintre cele mai bune din ce am văzut în categoria mid-range. Asta îl ajută să-l simți cumva compact pentru o diagonală a ecranului de 6.67 inci. Cântărește sub 180 gr. și are sub 8 mm în talie. De fapt, grosimea este ceva mai mică, dar se profilează puțin ansamblul de senzori de la camera principală.

Are sticlă în partea spate și structură de rezistență din metal. Una peste alta, mi se pare a fi un smartphone mid-range ce arată atât de bine că ai putea spune că face parte din categoria premium.

2. Display

Integrează un display OLED de 6.67 inci cu rezoluție FHD+, rată de refresh de până la 120Hz și certificare HDR10+. Are folie de protecție aplicată din fabrică și este una de așa bună calitate că abia remarci că are un astfel de accesoriu aplicat.

Se vede bine, impresionează prin culorile plăcute și naturale, negrul profund specific unui display OLED. Au ales un panel de bună calitate și asta se simte de la primul contact.

3. Hardware + Conectivitate

Mă așteptam să văd mai multe smartphone-uri cu Qualcomm Snapdragon 778 5G și preț de sub 2000 lei, dar nu a fost să fie așa. Este un procesor mid-range ce iese în evidență prin performanțe bune în jocurile ce necesită grafică din plin, îl ajută și grafica dată de Adreno 642L. Plus că HONOR nu s-a zgârcit la RAM și stocare – 8 GB RAM și 128 GB stocare în echiparea de bază.

Cele mai importante elemente de conectivitate sunt:

  • dual-sim;
  • 5G;
  • Wi-Fi în standardele a/b/g/n/ac/6;
  • NFC;
  • cititor de amprentă optic.

Da. Folosește USB Type-C 2.0 și nu m-aș fi supărat dacă făcea pasul precum alte smartphone-uri mid-range spre USB Type-C 3.1 (întradevăr, majoritatea sunt în continuarea precum HONOR 70 cu USB Type-C-ul de generație mai veche).

4. Cameră foto și video

Rezultatele sunt peste așteptări. Mereu spun că OIS-ul joacă un rol important, dar HONOR 70 mi-a demonstrat că poți avea o cameră bună și fără stabilizare optică de imagine.

Setup-ul de la camera principală este format din:

  • 54 Megapixeli cu f/1.9 și PDAF;
  • ultrawide de 59 Megapixeli cu autofocus și unghi de 122 grade;
  • 2 Megapixeli cu f/2.4 pentru adâncimea de câmp.

Are dublu LED flash și filmează 4K. Camera de selfie-uri are 32 Megapixeli cu f/2.4. Filmează la 1080p cu 30 fps.

5. Autonomie

Bateria de 4800 mAh se ține bine, are încărcare la 66W pe fir și trece testul unei zile fără absolut nicio problemă. Este ajutată de display-ul OLED, dar și de procesorul dezvoltat pe 6nm ce are o arhitectură specială – 1 x ARM Cortex-A78 la 2.5 GHz, 3 x ARM Cortex-A78 la 2.4 GHz și 4 x ARM Cortex-A55 la 1.9 GHz.

Acest articol este susținut de către HONOR. Opiniile exprimate aparțin autorului. 

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.