Huawei a evoluat mult în ultimii doi ani de zile pe piața de smartphone-uri, a ajuns lider în China, iar la nivel global se poziționează pe locul 3 în spatele Samsung și Apple. Dorința companiei chineze este ca până în 2020 să ajungă pe primul loc, iar în acest sens investește puternic în research & development.

Unul dintre smartphone-urile pe care mizează puternic în România este P9 Lite, smartphone din categoria mid-range ce dorește a ieși în evidență prin raportul preț / specificații / experiență în utilizare.

Am structurat 5 puncte PRO, 5 motive pentru care Huawei P9 Lite devine un smartphone dezirabil, un produs de luat în calcul spre o eventuală achiziție. P9 Lite fiind prins și într-o ofertă specială pe lună septembrie

1. Design + Hardware

Huawei P9 Lite (13)

Pus alături de Huawei P9 ai avea impresia că este fix același smartphone, mai ales din partea frontală. Ca nivel de finisare, atenție la detalii, calitate a materialelor – Huawei P9 Lite nu are niciun punct slab. Arată șic, linii simple și elegante.

Procesorul HiSilicon Kirin 650 de tip octa-core cu 4 x ARM Cortex-A53 la 2.0 GHz și 4 x ARM Cortex-A53 la 1.7 GHz, 2 GB RAM, 16 GB + slot combo (single sim + slot pentru cardurile microSD sau dual-sim), Mali T830MP2 în rol de accelerator grafic. Este suficient de puternic să ruleze orice aplicație sau joc din Google Play, display-ul de 5.2 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli se descură impecabil în ce privește calitatea culorilor, unghiul de vizualizare, timpul de răspuns.

2. Suport software + interfața aerisită și ușor de modificat

Huawei P9 Lite (11)

Huawei a dovedit că știe să ofere suport software, iar P8 Lite a trecut la Android 6.0 Marshmallow de o bună perioadă de timp, P9 Lite mă aștept să facă pasul spre Android 7.0 Nougat. Huawei aduce și un suport firmware pe măsură, se vede dorința lor în a oferi smartphone-uri care oferă o experiență în utilizare fără cusur. Interfața Emotion UI iese în evidență prin simplitatea sa, dar și prin gradul ridicat de customizare pe care-l permite utilizatorului.

3. Capacitățile foto și video

Huawei P9 Lite (14)

Este unul dintre cele mai capabile telefoane mobile în ce privește capacitățile foto și video, pe nișa de preț – 1100 – 1200 lei. Camera principală are 13 Megapixeli cu f/2.0, filmează la 1080p cu 30 fps, iar camera frontală are 8 Megapixeli cu f/2.0 și oferă selfie-uri de calitate celor dornici să share-uiască un anumit moment în social media. 

4. Autonomie

Huawei P9 Lite (16)

Bateria de 3000 mAh îți aduce și 10 – 12 ore de utilizare în condiții medii spre intense de utilizare. Asta în contextul în care vorbim de un smartphone cu procesor octa-core și display cu rezoluție full HD. Este un telefon ce nu te lasă de dimineața până seara, iar cu pauze în utilizare te duce și spre 1.5 – 2 zile.

5. Raportul calitate / preț + pachetul oferit până pe 30 septembrie în campania Back to school

Huawei-Colour-Band-A1

Huawei P9 Lite îl găsiți în oferta operatorilor telecom, dar și în piața liberă. În luna septembrie, P9 Lite este însoțit în pachet ca bonus de către brățara Huawei Colour Band A1.

Brățara Huawei atinge o autonomie de până la 1 lună de zile din bateria de 70 mAh, bluetooth 4.2, monitorizeză pașii, caloriile arse, distanțele parcurse, senzor UV ce te atenționează când radiațiile solare sunt peste normă, notificări în timp real pentru apeluri, mesaje, mailuri, update-uri din rețelele sociale.

Prin design și culorile sale aș putea spune că Huawei Colour Band A1 este și un accesoriu de fashion. Cu siguranță întregește experiența oferită de smartphone.
Recomand Huawei P9 Lite celor interesați de un produs complet ( design, hardware, experiență în utilizare).

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.