Nu avem încă prezența Oppo în România printr-un site dedicat și pagina de facebook, dar știm că au o echipă și planuri serioase pentru țara noastră. Find X2 și Find X2 Pro sunt primele smartphone-uri pe care mizează în comunicarea și vânzările locale.

Pagina de facebook – Oppo Mobile RO;

Pagina de instagram – Oppo Mobile RO.

Nu știam că Kazakhstan este în Europa. :) 

OPPO Find X2 și X2 Pro sunt anunțate după seria S20 de la Samsung, dar cu câteva săptămâni înainte de lansarea lui P40 și P40 Pro din Paris (lansare ce ar trebui să aibă loc la sfârșit de martie din Paris, dar cum coronavirusul face ravagii prin Europa sunt sceptic).

M-am raportat la GALAXY S20 și P40 pentru că Find X2 și X2 Pro sunt concepute să concureze direct în segmentul vârfurilor de gamă. Au pus tot ce au mai bun în cele două smartphone-uri spre a avea un cuvânt de spus în concurența cu cele mai bine vândute flagsip-uri Android.

Oppo Find X2;

Haideți să le descoperim specificațiile înainte de individualiza punctele PRO. Apropo, prețurile estimate de 1000 și 1200 euro pentru Find X2 și respectiv Find X2 Pro sunt cumva în linie cu ce regăsim la Samsung și Huawei. OPPO nu este un brand cunoscut pentru raportul preț / specificații. Pentru asta există divizia Realme.

Specificații Oppo Find X2 și Find X2 Pro;

*Luminozitatea ecranului urcă până la 1200 nits;

Diferențele sunt la nivel de cameră foto, în ce privește certificarea IP și dimensiunile. Ecranul, partea hardware și conectivitatea sunt identice.

Observați că Find X2 Pro sosește direct cu 12 GB RAM și 512 GB stocare, nu pierde timpul cu versiuni cu 8 GB RAM și 128 / 256 GB stocare. Până și Find X2 are o singură configurație – 12 GB RAM și 256 GB stocare (ce ar trebui să fie suficientă pentru orice utilizator de smartphone Android în 2020). Apropo, ca design aș spune că amintesc destul de mult de Huawei P30 Pro.

Care ar fi punctele PRO pentru Oppo Find X2 și X2 Pro?

  1. Ecranul – 6.7 inch cu luminozitate bună, rezoluție mare, rată de refresh la 120Hz etc. Este clar că au mizat pe un panel bun, iar de-a lungul timpului la seria OnePlus (BBK deține OPPO, Vivo și OnePlus) au avut mereu un display de top (am testat de la OnePlus 5T, la 6, 6t și 7t este daily driver-ul).
  2. Hardware complet – Qualcomm Snapdragon 865, 12 GB RAM, 256 / 512 GB stocare în funcție de telefonul de care discutăm. Observați că Find X2 Pro sosește direct cu 12 GB RAM și 512 GB stocare, nu pierde timpul cu versiuni cu 8 GB RAM și 128 / 256 GB stocare. Până și Find X2 are o singură configurație – 12 GB RAM și 256 GB stocare (ce ar trebui să fie suficientă pentru orice utilizator de smartphone Android în 2020). Apropo, ca design aș spune că amintesc destul de mult de Huawei P30 Pro.
  3. Încărcare rapidă – 65W și 0 – 100% în puțin peste 30 de minute. Concurența ar trebui să ia notițe de aici;
  4. Cameră foto și video – Oppo promite mult și rămâne să le testez ca să trag o concluzie. Totuși, Find X2 Pro integrează 2 senzori de 48 Megapixeli: unul pentru camera principală și altul pentru camera ultrawide (impresionat câți megapixeli au adus pentru fotografiile de peisaj), senzorul periscop l-am descoperit în 2019 la Huawei P30 Pro și impresionează;
  5. Conectivitate: 5G pe SA și NSA (pe rețele 5G dezvoltate de la zero pe această infrastructură sau rețele 5G cu elemente de infrastructură 4G), Wi-Fi ax / Wi-Fi 6 etc.

Alte funcții interesante de pe Find X2 și X2 Pro:

  • difuzoare stereo cu certificare Dolby Atmos;
  • Motion Clear și cip independent denumit 01 Ultra Vision Engine ce sporește calitatea imaginii (Motion Clear crește viteza de redare a videoclipurilor online sau transmisiilor sportive la 30 / 60 / 120 fps);
  • All Pixel Omni-directional PDAF (focalizare pe toate direcțiile prin AI);
  • zoom hibrid 10x, zoom maxim de 30x pentru clipurile video, 60x pentru Ultra Night;
  • Private Safe – mod ce transferă fotografii, videoclipuri sau alte documente către o zonă cu securitate sporită (un fel de Folder Securizat de la Samsung transpus de către OPPO pe smartphone-urile sale).

Mai multe detalii vor sosi în viitorul apropiat.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.