Software

Google a eliminat peste 600 de aplicații din Play Store. Printre acestea se află și aplicațiile dezvoltate de Cheetah Mobile, iar de astăzi au îndepărtat din magazinul oficial de aplicații Android și AnTuTu Benchmark etc.

Compania americană a investit în tehnologie de detecție nouă și prin intermediul său au descoperit că anumite aplicații nu respectă standardele stabilite în ce privește livrarea de reclame.

Aplicațiile eliminate livrau reclame prin metode neașteptate, interferau cu utilizarea telefonului (primeai o reclamă și când te aflai într-o altă aplicație sau era accesată o anumită funcție a smartphone-ului). Au fost situații potrivit Google în care era livrată o reclamă când utilizatorul dorea să efectueze un apel, debloca ecranul de pornire sau folosea o aplicație de navigație.

Spre a descoperi aplicațiile neconforme, Google a investit într-o tehnologie de machine learning ce descoperă când reclamele ajung a fi livrate în afara contextului / spațiului în care sunt concepute să apară.

Cei ce au folosit AnTuTu știu de faptul că era destul de intruzivă. Avea un widget ciudat ce se activa în secțiunea de Setări rapide și Notificări (era pusă temperatura telefonului și alte info, putea fi îndepărtată). În procesul de instalare nu te întreba pe nicăieri dacă ești de acord cu widgetul respectiv.

Ce alte aplicații de benchmark mai folosiți?

În testele făcute la orice smartphone Android testat pe lângă AnTuTu încercăm:

AndroBench – pentru stocare;

3DMark;

PCMark;

GeekBench 5.

Sursa: Security.googleblog.com

Categorii: android

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.