Reno7 Lite 5G este un smartphone mid-range ce joacă un rol important pentru OPPO în țara noastră. Smartphone-urile cu preț de până în 2000 lei joacă un rol important în numărul de unități vândute, iar promoțiile aduse prin intermediul operatorilor de telefonie mobilă și nu numai le fac cu adevărat atractive pentru cei interesați să facă pasul spre un smartphone nou. 

Am testat OPPO Reno7 Lite 5G în ultimele zile, iar câteva puncte PRO veți descoperi în rândurile următoare.

1. LED-uri RGB în jurul senzorilor de la camera principală & Bokeh Flare reușit 

Cei ce duc dorul LED-ului de notificare din partea frontală primesc aici LED-uri generoase în jurul senzorilor de la camera principală. Ai o sumă de setări care să acceseze LED-urile respective și le poți personaliza în funcție de preferințe, de la notificări legate de apeluri și mesaje până la aprinderea lor în etapa de pornire a unui joc etc.  Mi se pare a fi o funcție ce va fi apreciată de adolescenți, dar și de cei ce pur și simplu doresc să aibă un telefon ce se evidențiază prin ceva anume. 

M-a surprins plăcut și camera foto care vine cu o serie de funcții inovatoare de imagine, precum Selfie HDR, AI Palettes, AI Color Portrait, Portrait Retouching și Bokeh Flare Portrait, ce permite surprinderea imaginilor de portret cu puncte de lumină în fundal, asemenea unei camere foto de ultimă generație.

2. Qualcomm Snapdragon 695 5G + 8 GB RAM și 128 GB stocare + slot pentru microSD;

Hardware-ul este suficient de puternic pentru majoritatea aplicațiilor și jocurilor din Play Store. OPPO Reno7 Lite 5G folosește un procesor Qualcomm dezvoltat într-un proces de litografiere pe 6nm, Adreno 619 în rol de GPU, 2 x Kryo 660 Gold la 2.2 GHz și 6 x Kryo 660 Silver la 1.7 GHz, 8 GB RAM + până la 5 GB memorie RAM virtuală, 128 GB stocare + slot pentru cardurile microSD. 

Da. În trecut te-ai fi așteptat să găsești acest procesor pe un telefon de 1200 – 1300 lei, dar pandemia și criza de componente a făcut ca prețurile să crească, iar un telefon cu Snapdragon 695 5G costă, în general, peste 1500 lei, indiferent de producător.

3. Sunet excelent pe jack-ul de 3.5 mm;

Am testat o sumedenie de smartphone-uri cu jack de 3.5 mm, în cei peste 12 ani de când am ocazia să mă joc cu astfel de produse, dar nu mă așteptam să găsesc amplitudinea atât de ridicată de pe jack-ul de 3.5 mm aflat la baza lui Reno7 Lite 5G. Se aude foarte, foarte puternic și nu distorsionează, iar bass-ul este în regim maxim. Nu recomand nimănui să asculte peste 60 – 70%, iar căști de bună calitate pe jack de 3.5 mm cred că sunt recomandate spre a aduce o audiție de top.

4. Autonomie mare;

OPPO Reno 7 Lite 5G

Mi s-a părut a fi telefonul cu baterie de 4500 mAh și autonomie cu mult peste așteptări. Poți obține până la 2 zile de autonomie în condiții de utilizare medie spre intensivă. Care sunt atuurile sale?

Cred că ecranul ajută în sensul în care nu are o luminozitate uriașă – până la 600 nits în modul Auto, nici rata de refresh nu trece de 60Hz, iar procesorul este eficientizat din punct de vedere al consumului de energie. Nu se supraîncălzește nici în task-urile mai serioase ce necesită rularea pe durate lungi, la frecvențe ridicate. Plus că bateria se încarcă la 33W – de la 0 – 31% în 15 minute și de la 0 – 100% în 63 minute.

5. Construcție de bună calitate, cititor de amprentă optic, IPX4 și 5G;

OPPO Reno 7 Lite 5G

Are sticlă în partea frontală, plastic în spate și structură de rezistență din plastic, dar nu îl vei simți drept un telefon ieftin. OPPO este una dintre companiile ce pune preț pe designul smartphone-urilor sale. 

Cititorul de amprentă este de top optic și a fost integrat în display, are certificare IPX4 legată de contactul cu apa și praful, iar pe partea de conectivitate dispune de 5G și am atins peste 400 Mbps la download în rețeaua unui operator local.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.