Diverse

Pe gadget.ro vă prezentăm numeroase device-uri foarte interesante care de multe ori ajung în România duble ca preţ sau nu ajung deloc. Mereu suntem frustraţi când vedem că în China de exemplu, se lansează smartphone-uri la 100-150 dolari, care în ţara noastră ajung să coste peste 250 euro. Lucrul acesta nu este deloc normal, dar românul a fost şi va fi întotdeauna un bişniţar, un „comerciant” ahtiat după câştiguri mari şi rapide.

Dar aceste situaţii neplăcute au început să aibă rezolvare la nivel mondial, deoarece diverşi retaileri asiatici au încheiat contracte avantajoase cu transportatori importanţi care permit chiar livrarea gratuită pentru România şi nu numai. Cu toate acestea, există două probleme, peste care, personal, pot trece cu vederea: durata foarte mare de livrare dacă alegem livrarea gratuită (de obicei se situează undeva la 25-30 de zile de la emiterea comenzii) şi situaţia garanţiei (toţi retailerii oferă garanţie internaţională care chiar funcţionează, dar dacă un gadget comandat are probleme de calitate, perioada de trimiterea şi de primire înapoi a device-ului respectiv poate dura între 2 şi 3 luni).

După cum aţi putut observa, toate problemele se rezumă la timp. Dacă nu aveţi neplăceri în a aştepta perioade îndelungate, atunci puteţi comanda cu încredere de la aceşti retaileri. Personal am comandat la doi din cei cinci pe care îi voi prezenta în continuare şi vă spun sincer că am fost foarte mulţumit (serviciul de relaţii cu clienţii a funcţionat excelent în ambele cazuri).

În continuare vă voi prezenta cele mai cunoscute 5 site-uri ce livrează şi în România, dar doresc să vă menţionez că nu am luat în calcul site-uri care vindeau doar angro sau site-uri tip licitaţii. Ordinea este alfabetică, nu are nicio legătură cu calitatea serviciilor oferite.

Locul 5: aliexpress.com

Aliexpress.com este un site foarte cunoscut, cu o gamă largă de produse, de la electronice şi electrocasnice, până la jucării şi produse de copii. Pe aliexpress.com există varianta de a se livra gratuit în România, iar perioada de aşteptare poate varia între 15 şi 60 de zile de la data emiterii comenzii.

aliexpress

Locul 4: banggood.com

Banggood.com este un site foarte serios, existând numeroase opinii pozitive la adresa acestora. Şi acesta ne oferă posibilitatea de a ni se livra produsele comandate gratuit, iar perioada de aşteptare poate varia între 7 şi 25 zile.

baggood

Locul 3: gearbest.com

Cei de la gearbest.com au unul dintre cele mai bune servicii de relaţii cu clienţii. Ori de câte ori am avut întrebări, aceştia mi-au răspuns în cel mult 24 de ore la acestea. De asemenea, produsele se livrează cu transport gratuit în ţara noastră, iar din experienţa proprie, vă spun că livrarea durează aproximativ 30 de zile.

gearbest

Locul 2: geekbuying.com

Geekbying.com este unul dintre site-urile cu cea mai largă gamă de produse, la preţuri competitive pentru toate categoriile. Am comandat de la ei şi îşi tratează foarte serios fiecare client în parte. Transportul gratuit oferit de aceştia, îţi aduc produsele prin curier în aproximativ 25-30 de zile.

geekbuying

Locul 1: lightinthebox.com

Lightinthebox.com este un site axat mai multe pe zona de accesorii şi bijuterii, dar dispune şi de numeroase gadget-uri mai mult sau mai puţin utile. La fel ca şi celelalte site-uri din top, oferă transport gratuit în România, iar perioadă estimativă de aşteptare este între 25-40 de zile.

light

De adăugat că majoritatea acestor site-uri au depozite în Europa, iar produsele apar ca şi cum s-ar livra de pe continentul european. În aceste condiţii, nu mai trebuie să plătim taxele vamale sau TVA-ul din România. Această condiţie se aplică la transportul gratuit. Puteţi alege un transport mai rapid (3-7 zile), dar pe lângă faptul că este contra-cost, sunt şanse foarte mari să vină direct din ţara de origine a site-ului (China, Singapore, Hong Kong etc.), iar în aceste condiţii veţi plăti TVA, dar şi taxe vamale pentru produsele mai scumpe de 100 euro.