TOP 5: Telefoane mobile chinezești de tip best-buy cu preț până în 800 lei

18/06/2017

În ce privește smartphone-urile chinezești sunt două alternative: magazinele online chinezești sau cele autohtone. Majoritatea dispozitivelor nu ajung pe canal oficial în țara noastră, iar partea de service este asigurată în mare parte de către shop-ul ce le importă. Aici aș spune că avem o mică loterie, dar deja deschid o cutie a Pandorei ce merită a fi tratată în mod separat. 

Cele 5 modele ies în evidență prin raportul preț / specificații / experiență de utilizare. Totuși, unele dintre ele necesită și ceva cunoștințe la nivel de custom ROM, asta dacă vrei să le exploatezi la întregul potențial.

5. Xiaomi Redmi 4A – de la 547 lei;

Este cel mai ieftin smartphone Xiaomi din țara noastră. Aduce un display IPS de 5 inch, procesor Qualcomm Snapdragon 425 de tip quad-core, 2 GB RAM și 16 GB stocare + slot pentru cardurile microSD. Rulează MIUI 8 bazat pe Android 6.0 Marshmallow, cameră de 13 Megapixeli cu f/2.2 și cameră frontală de 5 Megapixeli cu f/2.2, baterie de 3120 mAh. Am curajul să spun că este destul de bine accesorizat pentru prețul afișat și nu prea are rival în acest preț.

4. Meizu M5s – de la 626 lei;

La Meizu sunt șanse minime să le vedem vreodată importate oficial în țara noastră și asta pentru că nu au certificare GMS și nu vor obține această aprobare. O să explic într-un articol separat. Ca idee, Meizu în Ucraina este pe locul 2 în open market (piața de telefoane mobile ce nu include oferta operatorilor de telefonie mobilă, se descurcă bine de tot și în Rusia).

La puțin peste 600 lei primeșto un dispozitiv cu display IPS de 5.2 inch și rezoluție 1280×720 pixeli, procesor MediaTek octa-core la 1.3 GHz pe ARM Cortex-A53, 3 GB RAM și 16 GB spațiu de stocare + slot combo (dual-sim sau single sim + slot pentru cardurile microSD). Rulează Flyme UI 5.2 bazat pe Android 6.0 Marshmallow, cameră de 13 Megapixeli cu f/2.2, cameră frontală de 5 Megapixeli cu f/2.0, baterie de 3000 mAh. La 703 lei vine cu fix aceleași specificații hardware, dar cu 32 GB stocare. Trebuie să punctez și cititorul de amprentă din tasta fizică poziționată sub ecran.

3. Xiaomi Redmi 4X – de la 600 lei;

Mergem mai departe cu un alt best-buy chinezesc, ce la 600 lei nu prea are rival pe meleagurile autohtone. Redmi 4x are specificațiile lui Redmi 4A, doar că la nivel de CPU îl avem pe Qualcomm Snapdragon 435 de tip octa-core la 1.4 GHz pe ARM Cortex-A53, camera de 13 Megapixeli are f/2.0 vs 13 Megapixeli cu f/2.2, bateria urcă la 4100 mAh, iar dispozitivul are pe partea de securitate și cititor de amprentă. La doar 50 lei în plus l-aș recomanda pe 4X în ediția cu 16 GB stocare. Îl găsiți și cu 32 GB stocare la 727 lei.

2. Xiaomi Redmi Note 4X – 783 lei;

A fost testat recent și îi găsiți recenzia pe site. Nu mai insist pe specificațiile sale și pe experiența de utilizare. Toate detaliile sunt aici. La 783 lei = best-buy din toate privințele.

1. LeTV LeEco 2 – 753 lei;

Joacă într-o altă ligă ca specificații hardware, iar în ce-l privește avem și review complet pe site realizat de către Cosmin Mușat. Trebuie să-i citiți review-ul pentru că sunt câteva elemente de luat în calcul înainte de a pune comanda. Mai trebuie specificat că noi l-am testat cu MediaTek Helio X20, iar QM îl importă cu Qualcomm Snapdragon 652. Personal, l-aș cumpăra strict pentru pachetul hardware – Snapdragon 652 + 3 GB RAM + 32 GB stocare, fără slot pentru cardurile microSD.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.