Am realizat articole similare pentru Digi Mobil și Vodafone, iar una dintre restanțe este rezolvată astăzi printr-o postare dedicată Orange. Am ținut cont de oferta afișată în magazinul online al operatorului de telecomunicații, dar și de raportul preț / specificații / experiență în utilizare.

Lista de telefoane mobile de tip best-buy a Orange este formată din:

5. Alcatel Idol 4;

Alcatel Idol 4 îmi amintește de Alcatel Idol 3 4.7. Asta pentru că au rafinat ideea predecesorului, difuzoare frontale, margini înguste, fără taste capacitive, Android puțin customizat. Prețul lui Idol 4 în faza inițială era destul de mare, dar între timp l-au actualizat, astfel încât a prins locul 5 în acest top.

Alcatel Idol 4 folosește un display de 5.2 inch cu rezoluție FHD, procesor Qualcomm Snapdragon 617 de tip octa-core, 3 GB memorie RAM, 16 GB spațiu de stocare, rulează Android 6.0 Marshmallow, Wi-Fi ac, baterie de 2610 mAh cu încărcare rapidă QuickCharge 2.0, cameră principală de 13 Megapixeli cu f/2.0, cameră frontală de 8 Megapixeli. L-aș fi dus mai sus în top, dacă Alcatel ar fi integrat un acumulator de 3000 mAh, 2610 mAh este puțin, deși din ce am testat până acum, Qualcomm Snapdragon 617 chiar este un procesor optimizat să consume puțină energie, cu adevărat eficient din acest punct de vedere.

Idol 4 costă 252.88 euro la liber / aprox. 1137 lei. Cu abonamentul Orange Me 25 coboară la 64.46 euro – Orange Me 25 costă 24.79 euro pe lună și include 4 GB trafic de date, NELIMITAT la minute și mesaje naționale, 600 de minute internaționale.

4. Huawei P8 Lite;

Huawei P8 Lite

Este cel mai citit review de pe site-ul nostru. A trecut de mult timp de borna a 100.000 de unități comercializate pe plan local, P8 Lite a fost un adevărat hit de vânzări pentru compania chineză. Atrage și în 2017 prin designul său, prin costurile din ce în ce mai mici, dar și prin software-ul ce beneficiază de o interfață rapidă și prietenoasă ( a primit update spre 6.0 Marshmallow).

Orange îl afișează fără semnarea unui contract la 152.71 euro / aprox. 687 lei. Cu abonamentul Orange Me 25 menționat mai sus, nu mai trebuie plătită o sumă suplimentară pentru dispozitiv.

3. Samsung GALAXY A5 2016;

Alături de J5 2016 a fost unul dintre cele mai cerute telefoane mobile la review, iar în septembrie am reușit să livrăm un material de gen pentru GALAXY A5 2016, mid-range-ul Samsung ce atrage prin design, display-ul Super AMOLED, cameră foto și video, dar și prin costul de comercializare ce a devenit din ce în ce mai atractiv.

Costă 282.63 euro fără a încheia un contract / aprox. 1271 lei. Cu abonamentul Orange Me 25, mai trebuiesc plătiți 118.01 euro (apropo, nu înțeleg de ce Orange adaugă și mărunțișul – eurocenți).

2. Huawei P9 Lite;

Darius a redactat recenzia lui P9 Lite, un mid-range ce oferă multe pentru categoria sa de preț. 80 de euro îl despart de P9 Lite de P8 Lite, dar este o sumă bine investită. Avem un update hardware și de cameră foto și video, dar și update software pe o perioadă mai lungă de timp față de predecesorul său. Sunt sigur că P9 Lite va face pasul spre Android 7.0 Nougat, spre exemplu. Îl recomandă designul, interfața ce nu consumă resurse în ritm alert, capacitatea de a rula orice aplicație sau joc din Google Play.

Poate fi cumpărat pentru 231.06 euro / aprox. 1039 lei sau la 44.63 euro cu Orange Me 25.

1. Lenovo Moto G4;

Orange a avut exclusivitate pentru acest smartphone, de aici și cel mai bun preț din țara noastră – chiar și fără semnarea unui contract. Cei 207.06 euro se transformă în aprox. 931 lei, fără cost suplimentar cu abonamentul Orange Me 25.

De ce Moto G4?

Pentru faptul că rulează Android în stadiu nativ, fără bloatware, fără modificări care să schimbe software-ul dezvoltat de către Google. Nu epatează prin designul său, l-aș considera chiar ieftin din acest punct de vedere. Punctează la partea practică, grip senzațional, faptul că nu trebuie să-i cumperi o husă dedicată – spatele mi s-a părut a nu se zgâria chiar așa ușor, plus că poți să-i cumperi un capac spate – presupun că se găsesc în magazinele de specialitate.

Toate detaliile sunt în review.

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.