TOP 5: Telefoane mobile lansate la MWC Barcelona 2016

27/02/2016

Atenția a fost concentrată asupra a trei vedete: duetul Samsung GALAXY S7 și GALAXY S7 Edge, dar și asupra lui LG G5. Alte companii A-list au preferat să nu scoată așii din mânecă la MWC 2016. 

5. HP Elite X3;

httpvh://youtu.be/MwZdPjcCEuc

HP Elite X3 arată cam cât de înaintea vremurilor sale era Motorola când lansa Atrix-ul cu dock dedicat , prin 2011. HP a readus ideea în discuție în 2016 prin HP Elite X3, phablet cu specificații de top și lapdock pentru cei interesați. Îl ajută sistemul de operare, Windows 10 Mobile conceput la nevoie să se transforme în Windows 10 destinat desktop PC-urilor, cel puțin la nivel de interfață.

Lansarea comercială urmează a fi făcută pe la mijlocul anului, la MWC 2016 au adus un pre-sample și am informații cum că HP România își dorește a-l importa pe meleagurile autohtone, o veste excelentă.

4. Sony Xperia X Performance;

httpvh://youtu.be/ksBzj5o4ExY

Sony a adus linia X la MWC16 cu trei modele: Sony Xperia XA, Sony Xperia X și Sony Xperia X Performance, un produs de top pe diagonala de 5 inch. Mai multe pre-pre-sample-uri erau la stand, în clip vedeți la ce mă refer.

Este un produs interesant, mai ales că oferă hardware de top, design elegant și atenția maximă la detalii specifică companiei japoneze, prețul s-ar putea să se urce la cer, dar nu comentez până nu avem informații oficiale.

Specificații Sony Xperia X Performance;

  • display IPS de 5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, 441 ppi, certificare IP68 în ce privește contactul cu apa și praful;
  • procesor Qualcomm Snapdragon 820 de tip quad-core cu dual-core la 2.15 GHz Kryo și alt dual-core la 1.6 GHz Kryo, 3 GB RAM, 32 GB spațiu de stocare și slot pentru cardurile microSD de până la 200 GB;
  • Android 6.0.1 Marshmallow;
  • 4G cu viteze de până la 450 Mbps în download, Wi-Fi a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi direct, Wi-Fi hotspot, bluetooth 4.2, A-GPS, GLONASS, BDS, microUSB, jack de 3.5 mm, NFC;
  • 23 Megapixeli, autofocus, LED flash, detecție de fază, cameră frontală de 13 Megapixeli, ambele cu deschidere f/2.0;
  • baterie de 2700 mAh, 164 gr. și 8.7 mm grosime.

3. Xiaomi Mi-5;

Xiaomi Mi5

Este forțat să spun că Xiaomi Mi-5 a fost lansat în cadrul MWC 2016, Xiaomi nu a avut stand dedicat, dar Qualcomm a adus Mi-5 la standul său. Din păcate, nu am reușit să-i fac un prim hands-on. Erau peste 30 de jurnaliști ce așteptau să înregistreze materiale, iar presa din dot com are prostul obicei de a pune mână pe un terminal și gata, nu-i mai interesează de absolut nimic. Nu există respect, ci doar interes să-și facă treburile, cu orice preț.

Mi s-a spus de la standul Qualcomm că pot reveni a 2-a zi, dar supriză, a 2-a zi era pusă în sticlă. Asta e, o să încerc a-l face rost la review pe meleagurile autohtone, poate și-l achizițonează vreun cititor sau clasic, de la QuickMobile.

2. LG G5;

httpvh://youtu.be/L_DhVtG1x7A

O parte dintre voi îl considerați o adevărată revelație etc, presupun că sunt destule persoane ce l-ar pune direct pe primul loc. Fiecare cu opiniile sale. LG G5 nu mai are nicio treabă cu LG G4, în afară de sigla companiei sud-coreene.

LG G5 aduce module dedicate ce-l facă să puncteze la capitolul versatilitate. LG riscă mult, dar fiind pe marginea prăpastiei, trebuie să iasă în evidență cu orice preț. Când spun că LG se află pe marginea prăpastiei, nu mă refer la gigantul sud-coreean în sine ci la divizia sa de telefoane mobile. Ei nu reușesc să țină pasul cu Samsung, mă refer strict la capitolul vânzări.

1. Samsung GALAXY S7 și GALAXY S7 Edge;

httpvh://youtu.be/5ofAWhZGfT8

De ce noile telefoane Samsung sunt pe primul loc?

Pentru că la început de 2016, Samsung livrează cea mai completă rețetă la nivel de așteptări avute față de un smartphone. În 2016 au ținut cont de feedback-ul primit și au readus rezistența la contactul cu apa și praful, fără a fi nevoie de elemente aflate la vedere, o rezistență obținută intern + slot dedicat pentru cardurile microSD.

Și camera a primit un upgrade important și abia aștept să văd cum se descurcă în situațiile low-light. Din ce am citit, primele impresii obținute de cei ce au avut telefonul pe mână sunt la nivelul wow.

Da, sunt telefoane scumpe. Da, un smartphone de 1500 – 2000 – 2500 lei se descurcă bine spre foarte bine. Da, dacă ai S6 & S6 Edge nu văd de ce ai face pasul spre S7 și S7 Edge. Totuși, repet, S7 și S7 Edge au atras atenție maximă, sunt produse de top, iar din 11 martie încep livările local, eveniment de presă pe 3 martie.

S7 și S7 Edge sunt și primele telefoane din cele 5 ce le vom găsi pe rafturile magazinelor. Am înțeles că deja unele lanțuri îl afișează la hands-on.

Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.