Piața de telefoane mobile aș putea spune că este suprasaturată la momentul actual, dar mereu aș spune că se face loc pentru mai bine, iar cele 5 modele de smartphone s-ar putea să văd prindă în mreaja lor și să vă facă a umbla la pușculiță. 

5. Huawei Honor 8

Huawei Honor 8 111

A fost anunțat în iulie și l-aș considera cel mai frumos terminal din categoria mid-range. Specificațiile sunt din categoria premium, iar cu un preț atractiv s-ar putea să-l vedem în mâinile a cât mai multe persoane din țara noastră.

Păstrează ansamblul de 2 camere de la Huawei P9, doar că are o carcasă cu sticlă pe spate și de aici pare mai șic, mai plăcut din punct de vedere vizual. Este suficient să-l vedeți în imaginile din kitul de presă ca să-l puneți între cele mai atractive telefoane mobile din 2016. Avem o dovadă suplimentară că Huawei știe să producă smartphone-uri cu atenție maximă la detalii și materiale de foarte bună calitate.

4. Xiaomi Redmi PRO

Xiaomi Redmi Pro 21

Xiaomi a lansat o adevărată pleiadă de terminale în ultimele 2 – 3 luni. Se lucrează intens și încearcă să replice succesul înregistrat pe piețele asiatice cu Xiaomi Mi Max. Noul Redmi PRO are toate șansele să facă ravagii în sectorul smartphone-urilor best-buy.

Și aici avem o cameră principală duală, dar pe altă rețetă față de Honor 8 (senzor monocrom + senzor color – ambele de 12 Megapixeli). Redmi PRO are o cameră de 13 Megapixeli cu senzor Sony IMX258 + cameră secundară de 5 Megapixeli de la Samsung. Teoretic, acest ansamblu asigură o postprocesare mai bună pentru fotografii de impact.

Nu are un display 2K, în rest nu prea-i găsesc defecte ca să nu-l ducă ca specificații spre liga premium. Asta arată cam cât au evoluat companiile chinezești ce la 2 – 300 de dolari îți oferă un device pe care Samsung, LG, Sony sau HTC ți l-ar vinde la preț triplu.

3. Huawei Mate 9

pachet-Huawei-Mate-8 (24)

Huawei Mate 8 – phablet pe care Mate 9 trebuie să-l depășească ca specificații și experiență de utilizare;

Nu se cunosc prea multe pentru Huawei Mate 9, doar că-l vom vedea în ultimul trimestru din anul în curs. Există informații în spațiul online cum că s-ar putea să beneficieze de o lansare în preambulul IFA Berlin 2016.

Mate 9 ar trebui să fie vitrina tehnologică a companiei chineze, phabletul cu care să concureze Samsung GALAXY Note7, viitorul iPhone 7 Plus. Huawei Mate 8 l-aș considera cel mai bun phablet pe 6 inch chiar și la momentul actual, iar Mate 9 ar trebui să ducă ștafeta mai departe.

2. Noile telefoane din gama Nexus

google 3

HTC Sailfish – smartphone din policarbonat într-un mockup ajuns online;

Cele două telefoane Nexus din 2016 ar fi realizate în parteneriat cu HTC. Cel puțin acestea sunt zvonurile ajunse pe blogurile de specialitate din dot com, iar lansarea este programată tradițional pentru a avea loc în octombrie. Denumirile sub care sunt dezvoltate intern: HTC Sailfish – urmașul lui LG Nexus 5X și HTC Marlin pe nișa phablet – evoluția lui Nexus 6P.

Pot spune că am o mică strângere de inimă când știu că sunt dezvoltate de către HTC, asta pentru că prețurile vor fi…, uriașe. LG Nexus 5X s-a actualizat rapid de la peste 2000 de lei la 1000 – 1200 lei, în mai puțin de jumătate de an. HTC va ține de preț, exemplu – tableta HTC Nexus 9.

1. iPhone 7 și 7 Plus

iphone-7-7-plus-2

După atâtea telefoane Android ar fi cazul să mai discutăm și de iterații pe alte platforme software, iar iOS-ul a rămas de unul singur să țină piept cu Goliatul numit Android (market share-ul pentru Android a trecut de 85% pe 2016).

iPhone 7 și 7 Plus au o misiune dificilă, să aducă Apple pe creștere în ce privește vânzările pe nișa high-end. Cred că le va fi destul de greu dacă produsul nu aduce caracteristici revoluționare față de generația anterioară. Nu prea mai merge cu politica pașilor mărunți și ar fi cazul ca 7 și 7 Plus să fie un mare pas în față în comparația cu ce oferă iPhone 6S și 6S Plus.

Ce telefoane așteptați a fi lansate în ultima parte a lui 2016?

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro + Samsung Galaxy S23 Ultra, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc prin conectare la două monitoare. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.