OnePlus 3T urmează a ieși din magazinul online european, de la 1 iunie. Cei ce caută un smartphone de tip best-buy trebuie să-l aștepte pe OnePlus 5 sau să se orienteze spre alte telefoane mobile din piață. Slavă Domnului, avem o multitudine de alternative. 

OnePlus 3T în magazinul online european costă 439 euro / aprox. 2000.65 lei. Am încercat să găsesc telefoane mobile importate în țara noastră, dispozitive pe care le găsiți în shop-urile autohtone, perioadă de așteptare minimă în livrarea comenzilor, garanție conform legilor în vigoare și fără vamă, TVA etc.

5. LG G5 – 1883 lei

Nu este cel mai frumos smartphone, dar punctează în alte zone-cheie: putere de procesare, polivalență dată de modulele disponibile separat, camera foto duală ce impresionează (excelentă pentru fotografiile în care vrei să prinzi un peisaj vast, o clădire mare etc).

La prețul afișat aș avea curajul să spun că este best-buy, iar în vara lui 2017 nu m-aș mira să-l văd adus pe la 1300 – 1500 lei de către compania sud-coreeană. L-am testat și toate impresiile formate sunt organizate în review.

4. LG V20 – 2009 lei

A fost primul smartphone lansat direct cu Android 7.0 Nougat în toamna lui 2016. Nu l-am testat precum pe LG V10, dar în linii mari îl pot considera drept un LG G5 ce crește în dimensiuni de la 5.36 inch la 5.7 inch. Are un display secundar de 2.1 inch, certificare MIL-STD-810G în ce privește rezistența la șocuri de diferite feluri, hardware puternic, cameră duală.

Are multe puncte PRO, iar la 2000 lei nu-i rău deloc. Toate specificațiile sale le găsiți prezentate aici.

3. Xiaomi Mi 5s Plus – 1873 lei

Nu aveam cum să nu prind și un Xiaomi în acest top. M-am oprit asupra lui Xiaomi Mi 5s Plus – display IPS de 5.7 inch cu rezoluție FHD, procesor Qualcomm Snapdragon 821, 4 GB RAM și 64 GB stocare, cameră duală de 13 Megapixeli ce filmează la 2160p, baterie de 3800 mAh, cameră frontală de 4 Megapixeli cu dimensiune a pixelului de 2 microni.

Și aici putem vorbi de un dispozitiv ce impresionează prin raportul preț / specificații. În spatele smartphone-urilor Xiaomi se află și mult suport software, atât de la companie, cât și de la cei ce sunt pasionați de aceste telefoane mobile. Atenție mare la software-ul cu care vine smartphone-ul și la condițiile în care se anulează garanția în caz de schimbare a ROM-ului, aceeași atenție și la exemplaru următor de la LeTV.

2. LeTV Le Pro 3 – 1559 lei

 

Și aici avem specificații bune raportat la prețul afișat: display IPS de 5.5 inch cu rezoluție 1920×1080 pixeli, procesor Qualcomm Snapdragon 821, 4 GB RAM, 64 GB stocare, cameră de 16 Megapixeli ce filmează la 2160p, baterie de 4070 mAh, USB type-C, Wi-Fi ac, QuickCharge 3.0 etc.

Ce am scris în a doua parte la Xiaomi Mi 5s Plus este valabil și la Le Pro 3, dacă nu știi ce înseamnă custom ROM, nu ar fi cazul să te gândești la Le Pro 3 și la niciun smartphone chinezesc. Asta dacă vrei să nu ai suprize neplăcute, să te trezești că nu ai Google Play și că nu știi să-l instalezi etc. Da, nu râdeți, clientul de zi cu zi nu este stăpân pe astfel de noțiuni. Deși fie vorba între noi, internetul te ajută enorm să înțelegi orice. Numai răbdare să ai.

1. HTC 10 – 2106 lei

HTC și-a actualizat prețul pentru flagship-ul din 2016, iar la 2106 lei aș spune că discutăm altfel despre smartphone-ul taiwanez. Are review pe site și nu o să insist prea mult. Merită pentru camera foto și video, pentru designul său ce se bazează pe o carcasă metalică de tip unibody, pentru software-ul optimizat, dar și pentru sunetul stereo de-a dreptul excelent pe difuzoare, dar și pe jack-ul de 3.5 mm.

Lista este deschisă sugestiilor.

Categorii: telefoane-mobile

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.