Vrei să explorezi Multi-Universul digital, să încerci jocurile VR sau să interacționezi cu prietenii? Iată care sunt top gadget-urile momentului în Metaverse.

Top gadget-uri pentru gaming inovativ în lumile digitale din Metaverse

Metaverse-ul prinde contur cu fiecare zi ce trece, cu noi lumi care își fac apariția în mediul digital, în care utilizatorii au la dispoziție magazine virtuale, cazinouri cu rotiri gratuite fără depunere, locații pentru concerte și multe alte locuri în care se pot distra și câștiga NFT-uri alături de prieteni. Piața de gaming din Metaverse este cotată la 36.81 miliarde de dolari în 2022, dar până în 2027, valoarea va atinge suma de 710.21 miliarde de dolari.

Majoritatea utilizatorilor care accesează multi-universul sunt interesați de gaming, de exemplu, numărul jucătorilor care sunt activi zilnic în jocurile Roblox fiind de 52.2 milioane de persoane. Pe trimestru, numărul orelor petrecute în lumile Roblox, în jocurile Champions (Mega Noob Simulator, Chaos Clicker, Arcade Island 2, Unicorn Obby World, Tropical Resort Tycoon și multele altele) este de 11.3 miliarde de ore. Iar pentru a te bucura la maxim de toate avantajele oferite de aceste jocuri vei avea nevoie de gadgeturi VR!

Jocurile momentului care pot fi jucate în Metaverse în 2022

Multi-universul le oferă utilizatorilor o selecție variată de jocuri pe care le pot încerca atât în modul clasic de accesare (via browserele pentru Mac, PC, Android, iPhone, iPad și alte sisteme de operare și terminale), cât și prin intermediul gadget-urilor VR.

Printre aceste jocuri se evidențiază:

  • Axie Infinity – jocul este inspirat din jocul Pokemon și a fost lansat în 2018 de către Sky Mavis, acesta bazându-se pe NFT-uri și certificate digitale, care le permit jucătorilor să crească, încrucișeze, colecteze și să tranzacționeze Axies, niște creaturi fantastice (fiecare creatură dispune 500 de părți ale corpului care pot fi personalizate).
  • Chain of Alliance – lansat în 2020, acest joc se încadrează în categoria RPG, permițându-le jucătorilor să se folosească de NFT-uri (pe care le pot cumpăra sau câștiga) pentru a-și individualiza personajele în lupte contra altor jucători.
  • Prospectors – este un joc din categoria MMO care are în prim-plan strategia economică în timp real, oferindu-le utilizatorilor o experiență inedită în secolul al 19-lea, în timpul Goanei după Aur.

Alături de aceste titluri, fanii jocurilor din Metaverse mai pot încerca Farmers World, Alien Worlds, Horizon Worlds, Krystopia: A Puzzle Journey sau My Neighbor Alice. De asemenea, Decentraland, Illuvium și Sandbox sunt lumile digitale în care amatorii de gaming beneficiază de multiple variante de distracție.

Cele mai interesante gadget-uri dedicate accesării lumilor digitale din Metaverse

Sectorul gadget-urilor VR este în plină expansiune, de la o cotație de 21.83 miliarde de dolari în 2021 până la 227.34 miliarde de dolari până în anul 2029. Creșterea interesului pentru tehnologiile VR și AR este direct proporțională cu dezvoltarea de noi lumi în Metaverse.

Pentru a beneficia de cea mai bună experiență în lumile digitale, utilizatorii au nevoie de un dispozitiv VR (realitate virtuală) sau AR (realitate augmentată). Printre cele mai atractive echipamente din aceste categorii se numără:

  • Oculus Quest 2 – dispune de un chipset Qualcomm Snapdragon RX2, rezoluție 1832×1920, controller Touch, 6 GB memorie RAM și un spațiu de stocare de 64 GB sau 256 GB, fiind unul dintre dispozitivele destinate utilizatorilor Meta.
  • Valve Index – este dotat cu două LCD-uri RGB cu rezoluție 1440×1600, cu un frame de 80/90/120/144 Hz, senzori Steam VR 2.0.
  • HTC Vice Pro 2 – dispune de două LCD-uri RGB cu o rezoluție de 2448×2448 per ochi (4896×2448 ambele), câmp de vizualizare 120 grade, cu un frame de 90/120 Hz, senzori Steam VR Tracking 2.0 și IDP.

Utilizatorii mai pot încerca și alte dispozitive VR interesante, precum Pimax 8K, HP Reverb G2, HTC Vive Focus 3, mănușile haptice de la Reality Labs, senzorii de mâna AR, costumul haptic Teslasuit sau banda specială VR Virtuix Omni One. Grație acestor echipamente, experiența în lumile digitale din Metaverse va fi similară celei din lumea reală!

Acest articol este sponsorizat. Conținutul său este redactat de către partener. 

Categorii: jocuri

Despre autor

Gadget.ro

Gadget.ro este un site de știri și recenzii tech cu o vechime de peste 10 ani. În această secțiune apar articole de tip advertorial, unele dintre ele nu sunt redactate de către noi și se menționează clar în corpul materialului dacă este cazul.