Schita Renault Austral gAuto

La început de decembrie 2021 vă anunțam aici că Renault Kadjar nu va mai primi o nouă generație și că va fi înlocuit în gamă de un SUV complet nou, sub numele său Renault Austral. De atunci și până acum au curs comunicatele de presă cu fel de fel de teasing-uri, pentru ca azi să aflăm că data prezentării oficiale va fi 8 martie 2022.

În primele zile ale anului curent ne era pusă la dispoziție o imagine cu Renault Austral ce purta un camuflaj serios din cauza căruia nu ne era dezvăluit prea mult pe partea de design:

Renault Austral camuflat

O flotă de aproximativ 100 de versiuni Renault Austral complet camuflate urma să parcurgă în total 2 milioane de kilometri prin Franța, Spania, Germania și România, pe drumuri deschise sau pe circuite, pentru a verifica valabilitatea validărilor efectuate în fazele anterioare de dezvoltare.

Am aflat atunci că Renault Austral va avea o gamă alcătuită exclusiv din motoare hibride pe benzină, în cea mai mare parte formată din opțiuni de motorizare complet noi: un motor E-TECH Hybrid de nouă generație, un motor 1.3 TCe mild-hybrid 12V și noul 1.2 TCe mild-hybrid de 48V. Puterile acestor motorizări urmează a ajunge până la 200 CP.

Pe 13 ianuarie am putut admira silueta noului SUV din gama Renault, sub forma unei imagini ce ascunde detaliile, dezvăluind doar linia profilului:

Silueta Renault Austral

Renault Austral combină elemente stilistice puternice care îi conferă un design dinamic și elegant. Calitatea este ușor de observat încă de la prima vedere. Am redus decalajele caroseriei, am ajustat proporțiile astfel încât să dezvolte un sentiment calitativ imediat”, declara Gilles Vidal, Director de Design Renault.

De la interior primeam prima schiță în data de 26 ianuarie 2022:

RENAULT AUSTRAL INTERIOR

Habitaclul modular, cu mai multe zone de depozitare, ce însumează un volum total de 30 de litri, include o consolă centrală înaltă și amplă, în timp ce suprafața totală de afișaj al ecranelor are 24.3 inch (774 cmp).

Interfața OpenR Link include Android Auto și Apple CarPlay, plus o funcție de căutare Google și Google Maps. Renault spune că 90% dintre funcțiile de care avem nevoie în fiecare zi sunt la doar unul sau două clicuri distanță.

Bancheta spate glisează spre a genera mai mult spațiu pentru genunchii pasagerilor sau în portbagaj, după necesități.

Tot de la interior ne-au fost puse la dispoziție pe 9 februarie trei imagini ce-și doreau să arate nivelul de calitate, cu trimitere la materiale, finisări și asamblare:

Fără a fi dezvăluit interiorul pe de-a-ntregul, în prima imagine vedem o parte din planșa de bord, în cea de-a doua descoperim detalii ale portierei, în timp ce a treia fotografie ne arată câte ceva din cotiera față.

Astăzi se pare că am primit ultima picătură din ceea ce a fost campania de teasing pentru lansarea Renault Austral din 8 martie. Schița exteriorului, ce este imaginea reprezentativă a acestui articol, pune în evidență jantele mari, cu o linie a capotei plasată aproape de pasajele roților și silueta atletică cu linia inferioară a geamurilor înaltă.

Am proiectat exteriorul Noului Austral pe baza limbajului „senzual tech” al mărcii Renault. Rezultatul este o combinație de forme generoase, cu umeri curbați, laturi proeminente și detalii tehnice subtile, cum ar fi luminile high-tech, care îi întăresc designul distinctiv.”, spune Agneta Dahlgren, Renault Design Project Director.

După atâta introducere, sper că Renault Austral va fi un SUV pe cinste, altfel toată comunicarea de până acum se va transforma într-o campanie ce a setat așteptări prea înalte fără a convinge tocmai atunci când contează, anume la dezvăluirea oficială.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.