Toyota Auris Hybrid Black Edition gAuto

Toyota rămâne în continuare unul dintre cei mai mari producători auto la nivel mondial, chiar dacă lupta la vârf a devenit din ce în ce mai acerbă. Unul dintre avantajele clare ale companiei nipone stă în gama extinsă de vehicule hibride dintre care clienții pot alege.

Toyota Auris nu mai reprezintă o noutate, actuala generație fiind prezentată în Europa în cadrul Salonului Auto de la Paris din 2012, cu vânzările debutând la început de 2013.

Spre a menține atenția concentrată asupra modelului Auris Hybrid, Toyota lansează și în țara noastră versiunea Black Edition, care cuprinde câteva modificări de ordin estectic. Cu plafon și oglinzi în culoare neagră, jante din aliaj pe 17 inch, cu design dinamic, spoiler negru, antenă neagră în formă de aripioară de rechin, grilă frontală neagră sau geamuri fumurii, noua Toyota Auris Hybrid Black Edition aduce un suflu nou la exterior. Înăuntru, scaunele sport sunt îmbrăcate în tapițerie Alcantara, iar în dotarea standard sunt oferite multe dintre tehnologiile de top disponibile pe modelul compact.

Cele mai importante sisteme prezente pe Toyota Auris Hybrid Black Edition, pe care vreau să le menționez, ar fi cele ce fac parte din pachetul Toyota Safety Sense:

  • Sistemul Pre-coliziune – folosește o cameră și senzori laser pentru a monitoriza mașinile din față, spre a putea evita coliziunile. În cazul în care sistemul detectează posibilitatea producerii unui accident, sunt emise semnale acustice și vizuale, fiind activată totodată asistența la frânare;
  • Alerta la depășirea benzii – atenționează șoferul dacă a depășit involuntar banda de rulare, fără a semnaliza în prealabil intenția de schimbare a direcției;
  • Asistență rutieră – monitorizează semnele de circulație de pe șosea, afișând pe display-ul TFT informații utile precum limita de viteză sau alte restricții. Șoferul poate fi alertat audio/video dacă nu respectă indicatoarele rutiere;
  • Fază lungă automată – trecerea de la fază lungă la fază scurtă sau invers se face automat. Sistemul detectează luminile mașinilor din sens opus, urmărind simultan iluminarea stradală și decide în mod autonom ce tip de lumini trebuie folosite.

Pentru mai multe informații despre gama Toyota Hybrid puteți accesa Toyota.ro.

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.