Retelistica

Telekom România a publicat datele financiare pentru trimestrul al doilea din 2017. Dacă la total cele două companii (Telekom Romania Communications şi Telekom Romania Mobile Communications) au obţinut venituri consolidate de 235.5 milioane de euro, operatorul telecom mobil stă foarte, foarte rău.

Telekom Romania Mobile Communications a realizat în trimestrul al doilea venituri de 106.5 milioane de euro, în scădere cu 3.3% cu aceeaşi perioadă din 2016. În acest moment compania de telefonie mobilă are un număr de 4.84 milioane clienţi, adică un minus de peste 760.000 utilizatori comparativ cu semestrul 2 din 2016 când operatorul telecom avea 5.6 milioane clienţi. Vorbim de o scădere dramatică a bazei de utilizatori de peste 13% în doar 12 luni.

Cifra este un dezastruoasă şi nu a mai fost atinsă de la jumătatea anului 2008 când totuşi Cosmote (actualul Telekom) era în plină expansiune după ce schimbase regulile jocului aducând în piaţă primele oferte cu mii de minute lunar. Acum avem un alt jucător care creşte puternic, RCS & RDS, companie care a ajuns deja la o bază de clienţi de peste 3.6 milioane.

Sursa: agora.ro

Categorii: telekom

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.