Archer AX10 este propunerea TP-Link în segmentul routerelor wireless entry-level cu Wi-Fi 6, iar cei ce vor performanțe și mai bune se pot orienta spre Archer AX50, router wireless  de tip mid-range (dacă vrem să păstrăm organizarea de la telefoane mobile).

Câteva din specificațiile-cheie pentru Archer AX50:

  • Wi-Fi 6 Gig+ Next-Gen cu viteze de până la 2402 Mbps în download în banda de 5 GHz și 574 Mbps în banda de 2.4 GHz;
  • OFDMA – tehnologie ce permite streaming-ul simultan către mai multe dispozitive conectate;
  • reducere a latenței cu 75% (nu am găsit informații față de punctul de referință luat de către TP-Link în a scoate această valoare îmbunătățită);
  • TP-Link HomeCare pentru un plus de securitate;
  • procesor Intel Home Wi-Fi (cel responsabil și de vitezele atinse);
  • autonomie mai bună pentru dispozitivele conectate;
  • compatibil cu Alexa pentru a fi controlat prin comenzi vocale.

Prețul recomandat pentru Archer AX50 este de 849 lei.

Acum mai trebuie și ca furnizorul de internet să crească lățimea de bandă și cine știe în viitorul apropiat să avem primele abonamente ce trec de pragul a 1000 Mbps în download. La câte dispozitive conectate avem prin locuință, aș spune că încetul cu încetul se simte o nevoie de upgrade din acest punct de vedere, batem pasul pe loc de o bună perioadă de timp.

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.