TP-Link este liderul pieței autohtone de routere wireless, iar unul dintre cele mai performante produse lansate pe plan local în ultima perioadă este TP-Link Archer AX90. Este un router pe Wi-Fi ax ce arată evoluția tehnologică din acest domeniu.

Este capabil să atingă viteze de până la 6600 Mbps:

  • 4804 Mbps în 5 GHz_2;
  • 1201 Mbps în 5 GHz_1;
  • 574 Mbps în 2.4 GHz.

În ce privește conexiunile integrate: 1 x 2.5 Gbps pe WAN / LAN, 1 x 1 Gbps pe WAN / LAN + 3 x LAN de tip Gigabit, 1 x USB 3.0 și 1 x USB 2.0 (porturile USB au suport FTP, SMB și permite backup prin Apple Time Machine).

Iese imediat în evidență la nivel vizual prin multitudinea de antene, 8 antene externe cu tehnologia Beamforming pentru un plus de acoperire. Mi s-a părut interesant că antenele sunt de tip built-in și nu pot fi înlocuite. Dispune de tehnologiile 4 x 4 MU-MIMO,  OFDMA și TWT. Target Wake Time este capabil să determinte automat ce dispozitive conectate ajung a fi utilizate în mod frecvent și trimite pachetele de date în mod corespunzător.

Pe partea hardware se bazează pe un chipset quad-core la 1.5 GHz și 1 GB memorie RAM.  În ce privește criptarea datelor dispune de WPA3 și TP-Link HomeShield  (scanner pentru rețea, control parental avansat, QoS).

Mai multe detalii în unboxing-ul realizat de TP-Link:

Preț;

TP-Link AX90 – 1399 lei la eMAG.

Declarație oficială:

Archer AX90 este o soluție care combină perfect nevoia unei rețele sigure și stabile cu viteze ridicate și conexiuni pentru mai multe dispozitive. Fie că vorbim de streaming de filme, gaming sau o utilizare de zi cu zi, Archer AX90 este pregătit să ofere tot ce are mai bun standardul Wi-Fi 6, printr-o experiență unică și sigură”, a declarat Simona Nijnic, Head of Sales TP-Link România. 

Categorii: retelistica

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.