TP-LINK Touch P5 Retelistica

V-am tot prezentat diferite modele de telefoane și tablete lansate în cadrul Mobile World Congress Barcelona 2015, dar a venit timpul și pentru alte gadgeturi. TP-LINK a prezentat în cadrul acestui târg de tehnologie două noi routere cu tehnologii interesante – TP-LINK Touch P5 și TP-LINK Archer MR200.

TP-LINK Touch P5 este un router wireless ce oferă viteze de până la 1300 Mbps în banda de 5 Ghz, 600 Mbps în banda de 2,4 Ghz, porturi USB 2.0 şi 3.0, respectiv trei antene dual band pentru o acoperire extinsă. Nimic ieșit din comun până aici.

Mai interesant devine TP-LINK Touch P5 atunci când aducem în discuție ecranul tactil capacitativ de 4,3 inci. Acesta permite un control mai intuitiv al routerului şi oferă informaţii în timp real despre starea reţelei. Display-ul este protejat cu sticlă securizată pentru a asigura rezistenţă şi durabilitate.

În premieră în categoria routerelor cu ecran tactil, ecranul TP-LINK Touch P5 se bazează pe un chipset STMicroelectronics, independent de procesorul principal. Rezultatul se pare că este o interfaţă care răspunde mai rapid la comenzi, fără să fie afectate vitezele de transfer sau restul funcţiilor.

Noul router dual band TP-LINK Touch P5 oferă viteze de transfer combinate de până la 1900 Mbps, bazându-se pe procesorul Broadcom de 1GHz. Cele trei antene Dual band omnidirecţionale promit să asigure o rază de acoperire generoasă.

TP-LINK Touch P5

Cel de-al doilea model prezentat la MWC 2015 este TP-LINK Archer M200. Acesta oferă viteze de până la 300 Mbps în banda de 2.4 GHz şi de până la 433 Mbps în banda de 5 GHz. Noutatea adusă de acest produs constă în suportul pentru conexiunile 4G FDD şi TDD LTE, existând astfel posibilitatea partajării unei conexiuni Mobile Broadband WAN.

Archer MR200 suportă atât tehnologia 4G LTE Mobile Broadband, cât şi conexiunile de tip Broadband DSL/prin cablu, fapt ce permite conectarea la Internet şi în zonele cu acoperire 4G Mobile Broadband, dar fără legătură directă prin DSL sau cablu.

În funcție de viteza rețelei 4G folosite, TP-LINK Archer MR200 suportă viteze de descărcare de până la 150 Mbps. Avantajele acestei tehnologii devin evidente dacă comparăm viteza de până la 150 Mbps cu vitezele de 24 Mbps şi 100 Mbps, asigurate de banda standard ADSL, respectiv VDSL.

TP-LINK Archer MR200

Categorii: retelistica
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Darius Pană

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.