Am testat câteva seturi de căști wireless pe anul în curs și am observat că marea majoritate a companiilor se concentrează pe a copia Apple AirPods, iar prețul coboară sau crește în funcție de integrarea ANC etc. Samsung prin GALAXY Buds Live a jucat cumva diferit, cel puțin ca design.

Înainte de review-ul complet vă aduc trei motive pentru care le consider a fi cele mai bune din 2020.

1. Dimensiuni compacte, formă atipică și confort la utilizare îndelungată;

Eram sceptic când le-am văzut anunțate, iar forma atipică mi se părea o decizie neinspirată (seamănă puțin cu un rinichi dacă te uiți dintr-un anumit unghi). Am rămas uimit cât de bine se pliază pe forma urechii, ergonomie la superlativ. Nu simți că ar cădea în deplasare și aici mă refer inclusiv în momentul în care alergi.

Pe lângă dimensiunile cu adevărat compacte, adaug ca plus și confortul la utilizare îndelungată. Nu te doare urechea, asta și pentru că sunt cu adevărat ușoare.

2. Sunet de-a dreptul excelent, bine setat indiferent de muzica ascultată;

De fapt, cu adevărat impresionant este sunetul pe care GALAXY Buds Live îl oferă. Am ajuns să le prefer în dauna Bose QuietComfort 35 Series II pentru că diferența nu era așa mare. Indiferent ce asculți de la muzică cu mult bass și până la operă, totul este redat clar, fără distorsiuni, inclusiv la volum maxim.

Mi se pare că Samsung a reușit să împace mai multe grupe de utilizatori cu un singur produs. Mă uitam că și pe telefoanele mobile impresionează pe zona de sunet, de la difuzoarele stereo și până la ce livrează pe bluetooth. Așa și aici, plus că la Buds Live au venit și cu un mic software ce permite personalizarea sunetului (culmea este că pe iOS mi s-a părut mai bine pus la punct).

3. Cea mai bună anulare a zgomotului ambiental din căștile wireless din ce am testat până acum;

ANC-ul de pe GALAXY Buds Live este un alt punct PRO major pentru căștile wireless de la Samsung. Aproape că nu mai auzi nimic din ceea ce se desfășoară în proximitate. Au reușit să inoveze și din acest punct de vedere. Te poți concentra doar pe sunetul din căști, fără nimic care să te deranjeze în sesiunile prelungite de ascultat muzică sau, pur și simplu, când lucrezi de casă că tot se preferă munca de acasă în contextul pandemiei.

Aș spune că merită să le urmăriți în promoțiile desfășurate de Black Friday 2020.

Categorii: samsung

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Samsung GALAXY Note20 Ultra, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Strix Scar III. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.