Diverse

Turcia a inaugurat săptămâna aceasta cel mai lung pod suspendat din lume. Podul Canakkale 1915 sau Podul Dardanelelor a fost construit peste Strâmtoarea Dardanele şi a costat 2.5 miliarde de euro.

Podul Canakkale 1915 are o lungime de 4.6 kilometri, o înălţime de 318 metri şi o întindere principală de 2023 metri, cifre ce îi permit să devină cel mai lung pod suspendat din lume. Până la această inaugurare titulatura de cel mai lung pod suspdendat din lume aparţinea Podului Akashi-Kaikyo din Japonia, unul ce are o lungime de 3.9 kilometri şi o întindere principală de 1991 metri.

Noul pod permite traversarea strâmtorii în doar 6 minute, timp excelent ţinând cont că până în prezent strâmtoarea era traversată doar cu feribotul, iar călătoria dura aproximativ 90 de minute.

Construcţia podului a început pe 18 martie 2017, iar în această perioadă 5000 de oameni s-au asigurat că ritmul de lucru este unul bun. Conform unor oficiali turci, construcţia podului a fost finalizată cu 18 luni mai devreme, aspect ce a dus la salvarea a 411 milioane euro.

Sursa: hurriyetdailynews.com