Diverse

De ceva timp camera foto de pe LG G2-ul meu avea o mică/mare problemă: toate pozele pe care le făcea ieşeau difuze, blurate. Câteva exemple:

O perioadă am uitat de acest aspect deoarece nu am realizat foarte multe fotografii, dar în ultima perioadă şi cele câteva pe care le realizam ieşeau “în ceaţă”. Am observat că lentila camerei foto era zgăriată, dar la început nu am dat importanţă. Uşor, uşor, aceasta a ajuns într-o stare destul de urâtă (vezi foto) şi am decis că trebuie să fac ceva.

IMG_20141229_143033

Am făcut un research pe internet şi am găsit cauza, dar spre fericirea mea şi o rezolvare. Lentila camerei foto de pe LG G2 este realizată din sticlă de safir (cristal de safir sintetic) care în teorie ar trebui să se zgârie extrem de greu. Foarte corect, însă sud-coreenii au pus peste această lentilă un strat subţire a unui filtru de polarizare, care are menirea de a elimina reflexiile de pe suprafeţele nemetalice. Din păcate, acest strat se zgârie foarte uşor, atât timp cât telefonul este ţinut în buzunar (cum e şi cazul meu de altfel).

Soluţia !

Pentru a scăpa de aceste zgărieturi fine, dar deranjante în calitatea fotografiilor, soluţia este una foarte simplă. Este necesar ca lentila să fie polişată. Pentru a face acest lucru, aveţi nevoie de un beţisor de ureche şi puţină pastă de dinţi sau soluţie specială pentru polişat plasticul (Xerapol de exemplu). Eu am folosit pasta de dinţi deoarece îmi era mult mai la îndemână.

IMG-20141229-WA0021

Puneţi puţină pastă de dinţi / soluţie pentru polişat pe vata beţisorului de ureche şi începeţi să polişaţi suprafaţa lentilei prin mişcări circulare. Procesul durează undeva între 10 şi 15 minute cu pasta de dinţi şi 2-3 minute cu soluţia specială. După finalizarea acestei proceduri, lentila camerei foto va fi din nou curată, zgârieturile vor dispărea, însă va apărea o nouă problemă: stratul de polarizare dispare complet în urma acestei proceduri. Acest lucru se traduce prin faptul că în anumite situaţii puteţi realiza fotografii cu lumină mai puternică. În timpul polişării, vă recomand să vă acoperiţi restul carcasei cu scotch, pentru a nu se infiltra pastă de dinţi sau soluţie pentru polişat în zone mai puţin accesibile.

IMG-20141229-WA0022

IMG_20141230_084955

Pentru a vedea rezultatul final, vă las cu câteva fotografii realizate astăzi cu LG G2-ul meu, cu o cameră foto curată, dar fără stratul de polarizare.