Twitter şi facebook în faţa messenger şi apelurilor tradiţionale

28/02/2011
Când cineva vrea să ia legătura cu tine te întreabă numărul de telefon. La mine am observat că mai degrabă mă găseşte cineva pe twitter, facebook sau blog decât pe bătrânul yahoo! messenger pe care nici măcar ocazional nu se poate spune că îl folosesc sau chiar şi faţă de apelurile pe mobil. De multe ori uit să îmi reîncarc Samsungul i550 şi îl las oprit zile întregi, iar numărul de Vodafone cu Optimus One nu l-am dat mai nimănui pentru că îl ţin mai ales pentru socializarea online.
Aşa că dacă vreţi să daţi de mine mai degrabă îmi trimiteţi un mail sau un mesaj pe twitter şi facebook. Presupun că dacă aş aduna minutele petrecute pe fb şi twitter s-ar ajunge la o sumă ridicată. Browserul Chrome reuneşte extensia pentru twitter şi facebook are un link pe care dau click din când în când să văd ce a mai primit share, care mai sunt subiectele de discuţie ale prietenilor.
Rămân uimit când văd persoane care vor să conteze pe partea de it şi spun cu nonşalanţă că nu au profil pe facebook. De twitter mai înţeleg şi la statistică lui Alexandru Negrea de la Digital Marketing Forum s-a spus clar că sunt doar aproximativ 3000 de conturi în twittosfera locală, dacă îmi permiteţi termenul. Se referea la conturi care postează zilnic. Pe de altă parte facebook reuneşte o întreagă industrie, un mecanism care poate să ridice sau coboare un brand sau blog. În curând se va atinge cifra rotundă de 3 milioane conturi din România şi nu ai cum să neglijezi impactul pozitiv pe care ţi-l poate aduce. Bineînţeles că dacă nu îţi pasă de prezenţa ta online, neglijenţa nu se sancţionează în niciun fel.
Pe de altă parte în online dacă te comporţi aşa cum trebuie, dacă abordezi o nişă ok, dacă eşti consecvent s-ar putea pe termen lung să culegi roade frumoase.
Sunt sigur că mai în situţia mea se regăsesc şi alte persoane. Rolling on the floor laughing
yahoo! messenger vs facebook
Categorii
Tag-uri
Emil Dragotă
Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 8 Pro, tableta Samsung Galaxy Tab S9 Ultra și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site. Notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 a fost transformat în desktop PC ad-hoc. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.