gAuto

Modificările aduse legii taximetriei ce au intrat în vigoare în 16 mai au creat un adevărat scandal în România, cele trei servicii de car sharing (Uber, Bolt şi Clever) având mari probleme în a-şi desfăşura normal activitatea. În această perioadă, foarte mulţi şoferi parteneri ai acestor servicii au fost amendaţi de Poliţie deoarece au efectuat transport de persoane contra cost.

Chiar dacă foarte multe dintre aceste amenzi au fost contestate în instanţă, situaţia era neplăcută atât pentru şoferi, cât şi pentru clienţi.

În urmă cu doar câteva ore Guvernul României a adoptat Ordonanţa de Urgenţă ce reglementează serviciile alternative de transport persoane (ride-sharing) prin intermediul aplicaţiilor digitale. Vorbim deci din nou despre legalitatea Uber, Bolt şi Clever.

Astăzi, după parcurgerea etapelor legale, în ședința de Guvern a fost adoptată Ordonanța de Urgență privind activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto sau „Ordonanța UBER” așa cum mai este cunoscut acest act normativ. Ordonanța de Urgență are în vedere definirea activităților de transport alternativ, a modului de efectuare a acestuia și a tuturor actorilor implicați, modalitatea de reglementare a platformelor digitale și a tuturor operatorilor de transport alternativ, modalitatea de fiscalizare a veniturilor obținute în urma acestor activități, atât de conducătorii auto cât și de operatori, cât și stabilirea obligațiilor ce trebuie stabilite de platforme sau de conducătorii auto.” a declarat Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.

Sursa: hotnews.ro

Categorii: gauto
Urmărește-ne pe Google News!

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 9 Pro și Acer Nitro 5 AN517-52.