Accesorii inteligente

În ultimii ani, videointerfonul a devenit din ce în ce mai utilizat la nivel mondial, reprezentând o soluție eficientă în securizarea locuințelor, fie că vorbim despre apartamente în blocuri sau case individuale. Acest dispozitiv are o cameră de supraveghere integrată în el, ceea ce îți dă posibilitatea să vezi cine este la ușă de pe telefon/tabletă/panou interior, fără să te mai deplasezi fizic la intrare.

Cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație ce stă la baza fabricării acestor dispozitive, precum Videointerfoanele Slinex oferite de Spy Shop, persoanele care optează pentru un videointerfon se bucură de confort și siguranță non-stop. 

Înainte de toate, este imperativ să știm din ce este alcătuit un astfel de dispozitiv. De obicei, un videointerfon are 3 componente: postul interior reprezentat de un ecran pe care vei putea vedea imaginile cu vizitatorii, un post exterior cu cameră și microfon și o yală electromagnetică, pentru a putea deschide ușa de la distanță. 

Aceste videointerfoane sunt, de obicei, de două feluri: cablate sau wireless (IP). Instalarea celor două modele diferă complexității instalării. Videointerfoanele IP au avantajul controlului de la distanță și al funcționalităților în plus. 

Slinex aduce inovația în ceea ce privește tehnologia videointerfoanelor, îmbunătățind gama de funcții, design și conectivitate. Spre exemplu, postul exterior de la Slinex, ML-20IP este un videointerfon IP cu posibilitate de conectare la internet, Wi-Fi integrat și posibilitatea de a redirecționa imaginile vizitatorilor direct pe telefon/tabletă, în timp real, pentru ca tu să poți vorbi cu vizitatorul; acest lucru elimină nevoia unui post interior, lucru benefic atunci când vine vorba de cumpărături pliate pe un buget. 

Din nou, cei de la Slinex au pus accent și pe caracteristicile și funcțiile cheie pe care orice videointerfon (fie el post interior sau exterior) ar trebui să le îndeplinească, precum un unghi mai larg de vedere pe care îl poți găsi în modelul de post exterior Slinex ML-20HD, care oferă un câmp de vedere de 150°. 

O altă caracteristică-cheie a acestor dispozitive, vorbind despre posturile exterioare, este carcasa. Având în vedere că aceste sunt expuse la fenomenele meteorologice, au nevoie de un grad de protecție ridicat. Slinex s-a gândit și la acest lucru și a îmbinat frumosul cu utilul, rezultatul fiind design-ul unic al produselor lor și carcasa din aliaj metalic ce poate funcționa la temperaturi extreme și poate face față provocărilor aduse de vreme, precum ploaie, îngheț, ninsoare, etc. De asemenea, unele modele de posturi exterioare au carcase antivandal ce vor rezista la forța sau mijloacele de distrugere ale unei persoane rău intenționate.  

De asemenea, vederea nocturnă nu este o problemă pentru videointerfoanele de la Slinex. Majoritatea posturilor de exterior au un senzor infraroșu integrat, pentru o mai bună vedere nocturnă și implicit o mai bună protecție împotriva potențialilor intruși pe timp de noapte. De asemenea, rezoluțiile camerelor integrate în dispozitive variază între 800 LTV(linii TV) și 2 MP, ceea ce înseamnă că imaginea pe care o vei vedea fie pe telefon fie pe ecranul postului exterior, va fi mult mai clară și niciun detaliu nu va scăpa. 

O inovație în materie de conectivitate o aduce panoul exterior Slinex ML-15HD care oferă posibilitatea conexiunii cu un DVR, ceea ce la rândul ei dă utilizatorului final opțiunea de a seta videointerfonul în așa fel încât să funcționeze pe baza detecției mișcării. Acest lucru înseamnă că filmarea se va declanșa doar în momentul în care camera detectează mișcare, economisind în acest fel spațiu de stocare.

În ceea ce privește posturile interioare, Slinex nu s-a lăsat mai prejos, design-ul și funcționalitatea spunându-și cuvântul și a adus pieței panouri elegante, integrante în decorul interior, cu ecrane LCD și funcții smart. Acestea îți dau posibilitatea să schimbi melodia de la sonerie și volumul ei, să controlezi setările videointerfonului și să vizualizezi imaginile captate de camera integrată în postul exterior. De asemenea, majoritatea acestor posturi interioare vor veni echipate cu un slot pentru card de memorie, ceea ce înseamnă că nu va mai trebui să îți faci griji în ceea ce privește spațiul de stocare. 

Unele modele precum Slinex SL-07IP îți vor da și posibilitatea de a arhiva înregistrările pe care nu dorești să le pierzi, pentru ca tu să le poți revedea în orice moment. Toate aceste acțiuni și multe altele se pot realiza foarte ușor și de pe telefon/tabletă, în momentele când ești plecat de acasă; poți primi notificări pe baza detecției mișcării, poți descuia și încuia ușa de la distanță (dacă ai integrat și o yală electromagnetică) și poți gestiona setările videointerfonului după bunul plac. 

Dacă vorbim de aplicabilitatea lor, acestea sunt pliabile atât în clădiri de apartamente, cât și în ceea ce privește casele individuale. Slinex s-a gândit la toate și a pus și cazul interfoanelor ce trebuie să acopere mai multe locuințe, astfel au luat naștere panourile exterioare pentru mai multe familii precum modelul MA-02, ce suporta până la 248 de utilizatori cu carduri RFID individuale. Dacă luăm ca locație de instalare o casă individuală, un model simplu de post exterior își va face treaba perfect, chiar și pe cont propriu. 

Dacă stăm să ne gândim la motivele pentru care o investiție de genul ar merita banii, putem să aducem principalele două motive bine întemeiate. În primul rând vorbim de confortul pe care acestea le oferă, eliminând nevoia de a te deplasa până la ușă pentru a vedea cine sună; vei putea comunica cu vizitatorii prin intermediul panoului interior sau al telefonului/tabletei. În al doilea rând, videointerfoanele adaugă un strat de securitate casei și familiei tale prin faptul că intrările și ieșirile din casă vor fi monitorizate de către camera integrată în postul exterior. 

În momentul în care te-ai decis să optezi pentru un astfel de dispozitiv, Slinex îți stă la dispoziție cu o gamă largă și variată de videointerfoane (interior/exterior), pliabile pe orice preferințe și bugete, pentru ca tu și familia ta să beneficiați atât de sporirea confortului, cât și de întărirea securității casei voastre.

Articolul este redactat de către echipa Spy-Shop.ro

Despre autor

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ. Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.